vestnik

Pokal: Muri Maribor, Beltinčankam Olimpija 

Vestnik.si, 20. 12. 2018
Aleš Cipot
Tako je bilo 30. septembra letos v Fazaneriji. Kako pa bo aprila 2019?
Šport

Prva pokalna tekma med Muro in Mariborom bo 3. aprila v Mariboru in povratna 24. aprila na Fazaneriji. Obe tekmi sta na sporedu v sredo. Pri dekletih pa je eden od polfinalnih dvobojev Olimpija Ljubljana in Telemach GMT Beltinci. Beltinčanke so letos že dvakrat ugnale nasprotnice. 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal žreb tekmovalnih parov polfinala ženskega pokala NZS in pokala Slovenije za sezono 2018/19. Pomurci smo imeli dve "železi v ognju": Muro in Beltinčanke. Muraši so za nasprotnika dobili Maribor. Prva tekma bo3. aprilav Mariboru in povratna 24. aprilana Fazaneriji. Rezultata letošnjih dveh medsebojnih tekem: remi 0 : 0 v Mariboru in zmaga Mure v Fazaneriji s 4 : 1. Naslednjič se bodo igralci Mure in Mariborčani predvidoma srečali 23. februarja 2019 v prvenstveni tekmi v Ljudskem vrtu.
Nik Lorbek med elito
Medtem pa se je končalo novembrsko-decembrsko glasovanje Nogometne zveze Slovenije za najboljšega nogometaša meseca v prvi ligi. Zmagal je Francesco Tahiraj iz Aluminija, drugi je bil Saša Ivković iz Maribora, tretji pa nogometaš Mure Nik Lorbek, za katerega vse več navijačev črno-belih meni, da bi si zaslužil poziv v člansko reprezentanco.


Drugi par pokala NZS je Olimpija - Aluminij.Kidričani in Ljubljančani so v prejšnji sezoni med seboj igrali v finalu pokala, takrat je Olimpija slavila s 6 : 1.


Pri dekletih, ki bodo predvidoma polfinale igrale 17. aprila (odločala bo le ena tekma), se bodo merili Olimpija Ljubljana in Telemach GMT Beltinci ter Krim Rolljet in Moje-lece.si Radomlje. Tekma med ŽNK Olimpijo in ŽNK Telemach GMT Beltinci bo predvidoma v Ljubljani.Pri dekletih so lani slavile prav Beltinčanke.


Finale obeh pokalnih tekmovanj bo 31. maja.

mura finale žreb zmaga