vestnik

Pokal Terme Olimia: Prlekija z enim četrtfinalistom

Miha Šoštarič, 27. 3. 2021
Miha Šoštarič
Igralci Tomaža ŠIC bara so s šesto zmago na visokem petem mestu 1. slovenske futsal lige.
Šport

Meteorplast je v osmini finala izločil Postojnčane, Tomaž ŠIC bar izpadel proti Mlinšam.

Odigrane so bile tekme osmine finala pokala Terme Olimia v futsalu. Prlekija je imela v konkurenci za uvrstitev v četrtfinale dva predstavnika, med osem najboljših pa se je uspelo uvrstiti ljutomerskemu Meteorplastu. Ljutomerčani so v dvoboju dveh ekip 2. slovenske futsal lige s 5 : 4 (4 : 1) premagali postojnsko ekipo Proteus Svet savn v gosteh.

Meteorplast je v okrnjeni sestavi, zaradi poškodb ter študijskih in službenih obveznosti je manjkalo kar osem igralcev, v prvem polčasu prikazal dobro predstavo. Ekipa, ki je imela povprečno starost 20 let, je z zadetki Domna Školibra, Kristiana Škergeta, Roka Šnofla in Aljaža Ruisa do polčasa prišla do občutne prednosti, ki pa jo je v nadaljevanju skoraj zapravila. Gostitelji so se z dvema zadetkoma vrnili v igro, a je za mirno končnico dvoboja s petim zadetkom v gostujoči mreži poskrbel Alen Ruis. Ljutomerčani bodo nasprotnika v četrtfinalu izvedeli v ponedeljek.

Meteorplast Ljutomer
Miha Šoštarič
Meteorplast Ljutomer

Manj uspeha so imeli futsalerji Tomaža ŠIC bara, ki so v dvoboju ekip 1. slovenske futsal lige v Ljutomeru izgubili proti Mlinšam. Gostje, ki prihajajo iz Zagorja ob Savi, so slavili s 5 : 4 (3 : 2). Prleki so z dvema zadetkoma Marcela Vindiša minuto pred koncem prvega polčasa vodili z 2 : 1, nato pa so odhoda na odmor prejeli dva zadetka. Na začetku drugega polčasa so ostali še brez izključenega Bojana Klemenčiča, kar so gostje izkoristili in prišli do vodstva s 5 : 2. V končnici dvoboja sta poraz ublažila Urban Goričan in Marko Senekovič. Tomaž ŠIC bar je po izpadu v četrtfinalu državnega prvenstva doživel še »hladen« tuš v pokalnem tekmovanju in že zaključil sezono 2020/21

futsal pomurje
Kaj zdaj berejo drugi