vestnik

Pokalno tekmovanje bo v prihodnji sezoni prilagojeno

Vestnik.si, 8. 4. 2021
Aleš Cipot
Pokalno tekmovanje v sezoni 2021/2022 bo potekalo po prilagojenem formatu.
Šport

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na marčevski seji potrdil prilagojen format pokalnega tekmovanja v sezoni 2021/2022.

V tekmovalni sistem bo po novem uvrščenih 12 ekip, in sicer 10 ekip iz prve slovenske nogometne lige ter prvo in drugo uvrščeni ekipi druge slovenske nogometne lige iz tekmovalnega leta 2020/2021. V 1. krogu bo nastopilo 8 ekip, kjer pa ne nastopajo ekipe, ki zastopajo Slovenijo v UEFA evropskih klubskih tekmovanjih. V 2. krogu bo nastopilo 8 ekip, in sicer 4 ekipe kot zmagovalci 1. kroga in 4. ekipe, ki so v preteklem tekmovalnem letu v prvi slovenski nogometni ligi dosegle uvrstitev, na osnovi katere nastopajo v UEFA evropskih klubskih tekmovanjih. V 3. krogu tekmovanja bodo potekali polfinalni dvoboji, v 4. krogu pa finale pokalnega tekmovanja. V vseh krogih bo odigrana le ena tekma, povratnih obračunov torej ne bo, še določa prilagojeni format tekmovanja. 

Kot so pojasnili pri izvršnem odboru krovne nogometne organizacije, je bil format tekmovanja spremenjen zaradi nastalih razmer in zaradi dejstva, da se večina tekmovanje verjetno ne bo mogla odigrati oziroma bodo imela prednost ligaška tekmovanja pred pokalnimi, še posebej na nivoju medobčinskih nogometnih zvez.   

pokal-pivovarna-union 2021/2022 pokalno-tekmovanje