vestnik

Policisti še iščejo nekatere vročekrvneže, ki so razgrajali na tekmi med Nafto in Olimpijo

Vestnik.si, 9. 3. 2023
Vestnik.si
Srečanje med Nafto in Olimpijo zaznamovali tudi pripadniki navijaških skupin Gorgone in Green Dragons.
Šport

Včerajšnje pokalno srečanje med Nafto in Olimpijo v Lendavi, ki se je končalo z rezultatom 1:3, so zaznamovali tudi pripadniki navijaških skupin Gorgone in Green Dragons.

Kot smo poročali, je na tekmi med Nafto in Olimpijo, ki se je končala z izidom 1:3 in uvrstitvijo Olimpije v četrtfinale pokalnega tekmovanja, prišlo tudi do nekaj manjših incidentov. Poleg klasičnega zmerjanja med navijaškimi skupinami in pirotehnike, je namreč 10 minut pred koncem skoraj prišlo do bližnjega srečanja med navijači na nepokriti tribuni. Iz prostora gostujoče navijaške skupine Green Dragons je namreč vsaj ena bakla poletela proti pripadnikom navijaške skupine Gorgone, za tem pa še nekaj stolov proti varnostnikom, ki so na tribuni skrbeli za red. Napete strasti so nato umirili pripadniki posebne policijske enote, ki so posebej izurjeni in usposobljeni za obvladovanje množic. Dve skupini omenjenih policistov so vzpostavili kordon ob Green Dragonsih, nato se je vse končalo brez hujših incidentov.



PREBERITE ŠE:

(VIDEO) Vroča kri med navijači v Lendavi: Policisti so zasedli mesto, stoli poleteli v varnostnike


Tri kršitve javnega reda in eno kaznivo dejanje


Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, ki so tekmo med Nafto in Olimpijo z vidika varnosti ocenili kot dogodek srednjega tveganja. Na stadionu se je po informacijah organizatorja zbralo 1600 gledalcev, od tega 80 navijačev domače navijaške skupine Grogoni, med njimi so bili tudi tudi navijači iz sosedne Madžarske, in 50 navijačev gostujoče navijaške skupine Green Dragons.

Policisti so v povezavi z varovanjem javne prireditve obravnavali tri kršitve javnega reda in zaenkrat ugotovili enega kršitelja javnega reda, ki je kršil določila Zakona o javnih zbiranjih. Obravnavano je bilo še kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari s strani neznane osebe. "Policisti nadaljujemo aktivnosti v smeri izsleditve ostalih kršiteljev in storilca kaznivega dejanja ter bomo v primeru ugotovitev njihove identite zoper njih uvedli ustrezne postopke," so za Vestnik.si odgovorili na PU Murska Sobota.

policijska-uprava-murska-sobota tekma lendava navijači green-dragons gorgone nafta olimpija
Kaj zdaj berejo drugi