vestnik

(FOTO) Pomurke brez dvojne krone. Najboljša igralka sezone je Kaja Korošec

Vestnik.si, 25. 5. 2021
Aleš Cipot
Finale ženskega pokala NZS
Šport

Aktualne državne prvakinje so tako kot v zadnji tekmi prvenstva tudi v finalu pokalnega tekmovanja izgubile z Olimpijo. V Kopru je bilo po rednem delu 1 : 1, Ljubljančanke pa so bile boljše pri izvajanju enajstmetrovk.

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci se v tej sezoni ne bodo okitile z dvojno krono. Tolažijo se lahko z naslovom državnih prvakinj, medtem ko so si pa naslov pokalnih zmagovalk priborile nogometašinje Olimpije. Na stadionu Bonifika v Kopru so s 5 : 3 ugnale Pomurke po boljšem izvajanju kazenskih strelov, po rednem delu se je tekma končala z izidom 1 : 1 (0 : 0).

znk olimpija
Martin Metelko
Olimpija je pokalna prvakinja za to sezono.

Finale je spremljalo 150 gledalcev, ki so videli dober in dinamičen prvi polčas, zadetka v rednem delu pa sta padla v drugem polčasu. V 50. minuti je Pomurke v vodstvo popeljala Špela Kolbl. Kaja Korošec si je priborila žogo na sredini, lepo je zaposlila Saro Makovec, ki je pred golom našla svojo kapetanko, ta pa je zadela v padcu. 

Olimpija je izenačila v 84. minuti, ko je Zala Vindišar izkoristila neodločnost Pomurk pred lastnimi vrati. Sara Nemet je namreč po prostem strelu Eveline Kos odbila žogo, igralke Pomurja so zahtevale prekršek nad Nemetovo, ki je odbila še drugi strel, v tretje pa je bila ob poskusu Vindišarjeve prekratka. 

ženski-pokal, finale, žnk-pomurje-beltinci, žnk-olimpija-ljubljana, koper
Aleš Cipot
Trenutek, ko je Olimpija izenačila.

Pri izvajanju enajstmetrovk je edini strel zgrešila Špela Rozmarič, ki je zadela prečnik, odločilni strel pa je zadela kapetanka Manja Rogan, nekdanja dolgoletna nogometašinja Pomurja. Poleg nje so za Olimpijo zadele še Ana Milović, Barbara Kralj, Urška Bratuša in Anja Prša, še ena nekdanja članica Pomurja. Za Pomurke so bile pri strelih z enajstih metrov uspešne Nina Kajzba, Kaja Korošec in Lana Golob.

Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je danes objavil, da je bila za najboljšo igralko sezone izbrana vezistka Pomurja Kaja Korošec. V najboljši postavi sezone pa so poleg nje še vratarka Eva Vamberger (Maribor Tabor), branilke Izabela Križaj (Olimpija Ljubljana), Lara Klopčič (Olimpija Ljubljana), Špela Rozmarič (Pomurje Beltinci) in Lana Golob (Pomurje Beltinci), vezistki Manja Rogan (Olimpija Ljubljana) in Zala Kuštrin (Radomlje) ter napadalke Nina Kajzba (Pomurje Beltinci), Ana Milović (Olimpija Ljubljana) in Špela Kolbl (Pomurje Beltinci).

ženski-pokal, finale, žnk-pomurje-beltinci, žnk-olimpija-ljubljana, koper
Aleš Cipot
Kaja Korošec je bila proglašena za najboljšo igralko sezone.

ŽNK Olimpija Ljubljana - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 6 : 4 (1 : 1, 0 : 0)

ŠRC Bonifika Koper, 150 gledalcev, sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem).

Strelki: 0 : 1 Kolbl (50), 1 : 1 Vindišar (84).

Uspešne izvajalke enajstmetrovk: Ana Milović, Barbara Kralj, Urška Bratuša, Anja Prša, Manja Rogan; Nina Kajzba, Kaja Korošec, Lana Golob. Neuspešna izvajalka enajstmetrovke: Špela Rozmarič (ŽNK Nona Pomurje Beltinci). 

Rumeni kartoni: Kralj, Rogan; Hofman, Nemec.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Šapek, Duronjić (Hostnik, 92), Prša, Vindišar, Klopčič (Kralj, 46), Kos, Paliska, Žvokelj (Bratuša, 71), Križaj, Rogan kap., Milović. Trener: Miki Kondić.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Nemet, Rozmarič, Eferl (Hofman, 72), Golob, Nemec, Juršnik, Korošec, Makovec, Kos (K. Horvat, 83), Kolbl kap., Kajzba. Trener: Sandi Bauer.

ženski-pokal, finale, žnk-pomurje-beltinci, žnk-olimpija-ljubljana, koper
Aleš Cipot
Pomurke se tolažijo z naslovom državnih prvakinj.

nogomet ženske pokal-slovenije žnk-pomurje žnk-olimpija-ljubljana koper