vestnik

(FOTO) Pomurke izgubile s St. Pöltnom Mateje Zver

Vestnik.si, 2. 3. 2020
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje Beltinci : St. Pölten
Šport

V pripravljalni tekmi v Lendavi so igralke ŽNK Nona Pomurje izgubile z avstrijsko prvoligaško ekipo SKN St. Pölten z 0 : 3 (0 : 0).

Pri St. Pöltnu že več let igra Pomurka Mateja Zver, kapetanka slovenske reprezentance, a je zaradi okrevanja po poškodbi avstrijske  soigralke tokrat vzpodbujala le s klopi za rezervne igralke. Pri ŽNK Nona Pomurje pa imajo težavo z obema vratarkama, saj sta obe prav tako poškodovani, zato so za to tekmo vratarko Pomurju posodili kar Avstrijci sami. 

žnk-pomurje-beltinci, st
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje Beltinci : St. Pölten

Oceno tekmovanja je za Facebook stran ŽNK Nona Pomurje podal trener Sandi Bauer: "SKN St. Pölten že nekaj let ne pozna poraza in je stalni udeleženec Lige prvakinj v izločilnih bojih. V svojem pogonu ima vedno med 10 do 14 profesionalk. Tako je imel tudi tokrat v svoji ekipi kolonijo tujk, profesionalk, vse igralke so nosilke igre v svojih reprezentancah (Švica, Slovaška, Češka, Hrvaška, Avstrija), tako da je v vseh pogledih ekipa St Pöltna neprimerljiva z našo. A v igri smo jim popolnoma parirali. Z igro svojih deklet sem izjemno zadovoljen. V fazi branjenja so odigrale vrhunsko, še vedno se pojavlja nekaj napak, predvsem takrat, ko dobijo občutek, da lahko nekaj naredijo malce po svoje, ampak kvalitetne igralke to takoj kaznujejo. Tako je bilo pri prvem prejetem golu, ostala dva pa sta bila plod napak vratarke in globok prepovedan položaj. Ampak to je nepomembno v takšnih tekmah. Videl sem, kar sem želel in sem zelo zadovoljen. Verjamem, da ljudje in navijači vidijo samo izid, ampak tudi ta bo prišel z dobrim delom."

žnk-pomurje-beltinci, st
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje Beltinci : St. Pölten

Pomurke je pred kratkim okrepila Lana Golob, slovenska reprezentantka, ki je prišla iz Radomelj, ob svoji odločitvi pa je za spletni portal zenskaliga.si razkrila, da je ob več ponudbah, ki jih je imela, za selitev k ŽNK Nona Pomurje pretehtalo dejstvo, da so pri prekmurskem klubu pokazali največ želje za njen prihod.

žnk-pomurje-beltinci, st
Aleš Cipot
ŽNK Pomurje Beltinci : St. Pölten

nogomet ženske žnk-pomurje st.-pölten 0-:-3