vestnik

(FOTO) Pomurke tokrat nasule devet golov

Vestnik.si, 28. 4. 2021
Aleš Cipot
ŽNK Nona Pomurje Beltinci : ŽNK Cerklje
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v 17. krogu SŽNL v Bratoncih nadaljevale strelski niz, potem ko so v prejšnjem krogu na gostovanju poteptale Ajdovščino z 18 : 0.

Tokrat so v dvoboju z ŽNK Cerklje sicer dosegle polovico zadetkov manj, a še vedno zmagale z visoko razliko, namreč 9 : 0 (7 : 0). Špela Kolbl je dosegla štiri zadetke (12, 15, 55, 68), Kaja Korošec tri (27, 38, 41), po enega pa Sara Makovec (3) in Nina Kajzba (28). ŽNK Nona Pomurje Beltinci je nastopil v postavi: Nemet, Kolar (Horvat, 25), Sok (Juršnik, 46), Korošec, Kolbl kap., Nemec (Tkalec, 68), Zajmi (Eferl, 57), Rozmarič, Kos, Makovec (Frešer, 63), Kajzba.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-cerklje
Aleš Cipot
ŽNK Nona Pomurje Beltinci : ŽNK Cerklje

Pri gostjah je bila zaradi drugega rumenega kartona v 67. minuti izključena Špela Perčič. Pomurke še naprej vodijo na lestvici s samimi zmagami, imajo 42 točk s 14 srečanj ter tekmo manj od druge Olimpije (39 točk), ki je v tem krogu premagala Radomlje s 6 : 0 (dva zadetka je dosegla Pomurka Manja Rogan). Na lestvici strelk je kar pet nogometašinj Pomurja med prvimi desetimi. Na vrhu je Ana Milović iz Olimpije s 30 zadetki, od drugega do četrtega mesta pa so Nina Kajzba (28), Špela Kolbl (24) in Kaja Korošec (22). Na osmem mestu je Sara Makovec (13), na devetem pa Neli Hofman (11). Že v četrtek, ob 17. uri bo Pomurje v polfinalu pokala Slovenije v Bratoncih gostilo Krim RollJet, v nedeljo ob 17. uri pa bo gostovalo v Radomljah.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-cerklje
Aleš Cipot
ŽNK Nona Pomurje Beltinci : ŽNK Cerklje

»Ekipa Cerkelj je običajno trd in neugoden nasprotnik, vendar smo dokazali, da s pravim pristopom in osredotočenostjo na igro lahko igramo zares lep nogomet, v katerem ne manjka lepih akcij, domiselnih podaj in prenosov. Vsi elementi nogometne igre so bili "oddelani" na zelo visokem nivoju in v nobenem trenutku nismo dovolili nasprotniku, da razvije svojo igro. Še vedno pa nisem zadovoljen z realizacijo. Na tem področju nas na treningih čaka še dodatno delo.
Najbolj me veseli sodelovanje celotne ekipe za dosego cilja v igri. Delamo vsi za eno in ena za vse, napadalke pomagajo in garajo za obrambo gola, obramba se vključuje v napad in igralke, ki bi lahko zasedle vrh lestvice strelcev, se s tem ne obremenjujejo in si podajajo med sabo. To je naš cilj in moja vizija ter vizija mojih sodelavcev ter kluba: vzgojiti in razvijati igralko kot tekmovalko, borko in na koncu dneva SOIGRALKO, kajti le tako lahko ekipa zmaga, le ekipa lahko prenese poraz, ekipa lahko doseže visoke cilje, le ekipa lahko na površje izvrže posameznico, ki je potem najboljša. Soliranje, egoizem in podobne stvari v nogometu ne obstajajo, no, vsaj v vrhunskem nogometu ne na dolgi rok. Vedno znova poudarjam, da sem ponosen na svoja dekleta in sem enostavno priviligiran, da sem lahko njihov trener in dokler si bomo tako sledili, bomo uspešni in srečni,« je po tekmi s Cerkljami za klubsko Facebook stran povedal trener Sandi Bauer.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-cerklje
Aleš Cipot
ŽNK Nona Pomurje Beltinci : ŽNK Cerklje

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-cerklje
Aleš Cipot
ŽNK Nona Pomurje Beltinci : ŽNK Cerklje

nogomet ženske žnk-pomurje cerklje 9-:-0