vestnik

Pomurke ugnale Radomlje tudi v prvenstvu

Vestnik.si, 13. 9. 2020
Aleš Cipot
Sara Makovec
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v 6. krogu SŽNL prvič v tem prvenstvu zaigrale na stadionu v Gornji Radgoni. Premagale so ŽNK Radomlje s 5 : 1 (2 : 1).

Pomurke tako še vedno nepremagane vodijo na lestvici, sedaj imajo 15 točk iz petih tekem. Na stadionu TŠC Trate v Gornji Radgoni sta po dvakrat za Pomurje zadeli Nina Kajzba (10, 13) in Špela Kolbl (47, 54), Melani Knez pa je dosegla avtogol (66). Zanimivo je, da so Radomljanke povedle že v prvih sekundah tekme, strelka je bila Nina Mele, a to gostiteljic ni zmedlo. Predvsem v drugem polčasu so izkoristile svojo premoč. Pomurke so nedavno izločile Radomlje tudi v ženskem pokalu Slovenije (8 : 0). 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-radomlje, gornja-radgona, ženski-nogomet
Aleš Cipot
Sandi Bauer, trener ŽNK Nona Pomurje Beltinci

"Punce so odigrale korektno tekmo, zelo sem vesel, da po prvem prejetem golu v prvih sekundah tekme nismo padli, ampak odločno krenili po novo zmago. Sicer je vidno, da smo trenutno v slabši formi, v igri pogrešam predvsem več agresivnosti, začela se je šola, v primerjavi z drugimi ekipami nam je na tem področju malce težje. Nekaj deklet ima šolske obveznosti. Kljub vsemu gostjam iz Radomelj nismo pustili niti enega samega poštenega strela na gol, razen ob prvem zadetku. To je pokazatelj, da smo še vedno dovolj kakovostni v primerjavi z drugimi ekipami," je po tekmi za spletno stran ŽNK Pomurje Beltinci povedal trener Sandi Bauer. Njegova varovanka Nina Kajzba je še vedno vodilna na lestvici strelk, zdaj ima skupno 11 zadetkov, za Pomurke pa je spet zaigrala tudi Tjaša Tibaut, ki se je po poletni epizodi na Islandiji pri klubu Fylkir vrnila v svoj domači klub. Kar precej igralk ŽNK Nona Pomurje Beltinci sedaj čakajo reprezentančne obveznosti.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-radomlje, gornja-radgona, ženski-nogomet
Aleš Cipot
Tjaša Tibaut

nogomet sžnl pomurje radomlje stadion gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi