vestnik

(FOTO) Pomurke v finalu kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj

Vestnik.si, 18. 8. 2021
Aleš Cipot
Prva kvalifikacijska tekma
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se uvrstile v finale kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj, potem ko so premagale latvijski Rigas FS s 6 : 1. Tekma pa je bila vmes prekinjena zaradi - kače na igrišču!

ŽNK Nona Pomurje Beltinci - Rigas FS 6 : 1 (3 : 1)

TŠC Trate Gornja Radgona, 200 gledalcev, sodnica: Araksya Saribeykan (Armenija).

Strelke: 1 : 0 Korošec (9), 2 : 0 Kolbl (11), 3 : 0 Makovec (41), 3 : 1 Krasnova (45+6), 4 : 1 Makovec (60), 5 : 1 Rakovec (82), 6 : 1 Rozmarič (85).

Rumeni kartoni: Baličeva, Čemirtane, Gergeležiu - vse Rigas FS.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Vamberger, Juršnik, Rozmarič, Dimitrijević (E. Horvat, 77), Kolar (Božić, 46), K. Horvat (Rakovec, 46), Kos (T. Nemec, 69), Makovec, Korošec, Hagan (Eferl, 61), Kolbl kap. Trener: Sandi Bauer. 

Rigas FS: Lindermane, Rožaščonoka, Gergeležiu, Krumina, Gricijenko (Hropataja, 81), Baličeva, Valaka, Čemirtane, Krasnova (Ušpaleviča, 90), Poluhoviča, Suvitra. Trener: Viktors Vicehovskis. 

Gostiteljice so takoj pritisnile na vrata Latvijk in po nekaj strelih je bil prvi gol dosežen v 9. minuti. Po visoki podaji Špele Kolbl z desne strani je do žoge prišla Kaja Korošec in po krajšem prodoru zadela z močnim diagonalnim strelom - 1 : 0. 

žnk-nona-pomurje-beltinci
Aleš Cipot
Prva kvalifikacijska tekma

V 11. minuti je Kim Juršnik podala z leve strani, pred vrati pa Kolblova ni prav nič oklevala in je takoj poslala žogo pod prečnik - 2 : 0.  

V 30. minuti pa se je zgodil zares nenavaden dogodek: sodnica je prekinila tekmo zaradi - kače na igrišču! Domači redar jo je v nekaj poskusih nato vendarle pregnal z zelenice, čeprav ni bila ravno majhna. 

V 41. minuti je po levi strani znova prodrla Koroščeva in podala pred vrata, kjer je Sara Makovec po strelu z glavo žogo pospravila v spodnji levi kot - 3 : 0. 

žnk-nona-pomurje-beltinci
Aleš Cipot
Prva kvalifikacijska tekma

Gostje so znižale izid globoko v dodatku prvega polčasa po veliki napaki Maje Dimitrijević, ki je kot zadnja branilka želela preigravati, čeprav bi lahko takoj oddala žogo. Tako pa ji jo je prestregla Ieva Krasnova in dveh poskusih premagala vratarko Evo Vamberger. V prvo je Vambergerjeva še ubranila strel, a se je žoga odbila nazaj do Krasnove, ki jo je nato poslala v prazno mrežo - 3 : 1. 

Takoj zatem je v nasprotnem napadu Priscilla Hagan po podaji Koroščeve z leve strani zadela vratnico. 

V 61. minuti je Helena Božić z dolgo podajo pred vrati našla Makovčevo, ki je hitro reagirala in s strelom iz bližine ugnala Lindermanejovo - 4 : 1.

V 82. minuti je po krasni globinski podaji Makovčeve pobegnila Špela Kolbl po desni strani, preigrala vratarko in nastavila žogo Živi Rakovec, ki jo je poslala pod prečnik - 5 : 1. 

V 85. minuti je po kotu Makovčeve po strelu z glavo natančno merila Špela Rozmarič - 6 : 1. 

Pomurke se bodo v finalu v soboto ob 17. uri v Gornji Radgoni pomerile z ukrajinsko ekipo WFC Zhytlobud-1 Kharkiv, ki je že prej v Bakovcih premagala bolgarsko NSA Sofijo s 5 : 1 (1 : 1).

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj žnk-pomurje rigas-fs gornja-radgona