vestnik

Pomurke z lahkoto prek Olimpije v finale pokala

Tomo Köleš, 17. 4. 2019
Facebook Žnk Pomurje Beltinci
ŽNK Telemach GMT Beltinci v finalu pokala NZS.
Šport

Nogometašinje ŽNK Telemach GMT Beltinci so v polfinalni tekmi ženskega pokala NZS na gostovanju v Ljubljani brez težav ugnale Olimpijo s 3 : 0 in se tako uvrstile v finale, ki bo 30. maja v Celju.

ŽNK Olimpija Ljubljana - ŽNK Telemach GMT Beltinci 0 : 3 (0 : 2)

Športni park Kodeljevo Ljubljana, 300 gledalcev, sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem).

Strelke: 0 : 1 Agrež (16), 0 : 2 Kolbl (39), 0 : 3 Zajmi (55).

Rumeni kartoni: Kos, Rogan, Kalašić; Makovec, Rozmarič.


Pomurske nogometašinje so brez vsakršnih težav v polfinalu pokala NZS za ženske na gostovanju v Ljubljani izločile Olimpijo, ki ni bila dorasel nasprotnik. Končni izid namreč ne kaže popolne prevlade Pomurk na tekmi, saj bi ta lahko bil tudi najmanj 10 : 0 v njihovo korist. Proti vratom Ljubljančank so sprožile kar več kot 30 (!) strelov, od tega jih je bilo kakšnih osem ali devet takšnih, kjer bi žoga enostavno morala končati v mreži. Največ priložnosti je ob doseženem zadetku in asistenci zapravila Špela Kolbl, ki pa ji je večkrat veselje pokvarila veteranka na golu Olimpije Jadranka Zilić.


Začelo se je sicer z rahlim šokom za gostje, saj je vratarka Sara Nemet, ki je tokrat zamenjala Zalo Meršnik, takoj nastreljala ljubljansko napadalko, a je nato še pravočasno ujela žogo, ki se je odbila proti golu. A vse od tega trenutka dalje je bilo v znamenju Beltinčank.
Le-te so povedle v 16. minuti, ko je po dolgem predložku kapetanke Anje Prša z leve strani na drugi vratnici žogo z glavo v daljši kot vrat pospravila Sara Agrež. V 39. minuti je Kolblova ušla pasti nedovoljenega položaja in rutinirano matirala Zilićevo. V 55. minuti se je Špela Kolbl izkazala z odlično asistenco do Luane Zajmi, ki ji s strelom po tleh ni bilo težko premagati ljubljanske vratarke. V 72. minuti je Neli Hofman zadela še stičišče prečnika in vratnice.


Ljubljančanke so imele samo dve resni priložnosti. Prvo šele v 71. minuti, ko je z velike daljave poizkušala Manja Rogan, drugo pa v 76. minuti, ko je z leve strani nevarno streljala Maja Angelovska, obakrat pa je Nemetova žogo zanesljivo ulovila. Pomurke so pokazale, da so v tem trenutku po tehnični podkovanosti, kombinatoriki, motivaciji in želji po zmagi ter fizični pripravljenosti skoraj za razred boljše od Olimpije.
V finalu verjetno ne bodo imele težkega dela, saj se bodo pomerile z zmagovalcem para Radomlje - Krim, ki se bo pomeril jutri. Ženski finale 30. maja v Celju bo na sporedu pred moškim. Beltinčankam pa se tako obeta dvojna krona, saj tudi v prvenstvu vodijo z devetimi točkami naskoka. Ne samo to, v tej sezoni sploh ne poznajo ne poraza ne remija.


Olimpija Ljubljana: Zilić, Koprivnikar (Alič, 22), Kos, Kralj, Rogan kap., Milović, Benak, Vindišar (Ljubijankić, 65), Kumalić (Avdović, 80), Angelovska, Kalašić. Trener: Andrej Janežič.
Telemach GMT Beltinci: Nemet, Agrež, Sok (N. Nemec, 86), Korošec, Kolbl (Pernek, 88), Hofman (T. Nemec, 72), Zajmi, Rozmarič, Prša kap., Tibaut (Potočnik, 46), Makovec. Trenerka: Nuša Ladinek.

ženski nogomet ŽNK Telemach GMT Beltinci Olimpija Ljubljana polfinale nogometnega pokala slovenije 0 : 3 kodeljevo
Kaj zdaj berejo drugi