vestnik

Pomurke z visoko zmago začele prvenstvo

Vestnik, 17. 8. 2020
FB ŽNK Pomurje Beltinci
Pomurke so na uvodni tekmi nove sezone dosegle enajst golov.
Šport

Nogometašinje Pomurja so v nedeljo odigrale 1. krog v novi, 29. sezoni, slovenske ženske nogometne lige. V Ajdovščini so visoko ugnale tamkajšnjo ekipo.

Trener Sandi Bauer je na igrišče poslal naslednjo začetno enajsterico: Kocijan, Žolek, Sok, Kolbl, Zajmi, Rozmarič, Nemec, Hofman, Tkalec, Horvat, Makovec. Mreža domače vratarke Alenke Bric se je prvič zatresla v 16. minuti, ko je bila uspešna Neli Hofman, dve minuti pozneje je vodstvo povišala Vita Žolek. V prvem polčasu so Pomurke zadele še enkrat, in sicer je v 35. minuti enajstmetrovko uspešno realizirala Špela Rozmarič. Tudi v drugem polčasu so prevladovale gostje iz Pomurja, mreža pa se je vnovič zatresla že v 46. minuti. Uspešna je bila Špela Kolbl, ki je tudi nova kapetanka ekipe. Igralke Ajdovščine so v 57. minuti uspele omiliti zaostanek, za 1 : 4 je zadela Marija Capuder. 

Od 65. minute naprej se je nadaljevala golijada, saj so Pomurke dosegle še šest golov. Nina Kajzba, ki je na začetku drugega polčasa zamenjala Rozmaričevo, je svoj prvi gol na tekmi zabila v 65. minuti, nato pa bila uspešna še v 82., 84. in 88. minuti. Do hattricka pa je v vmesnem času prišla Hofmanova, ki je Bricova premagala tudi v 73. in 78. minuti. 

Ostali izidi 1. kroga: 

ŽNK Cerklje - ŽNK Olimpija Ljubljana 1 : 3

ŽNK Krim RollJet - ŽNK MB Tabor 3 : 1

Pomurke so zaradi gol razlike +10 na vrhu lestvice po uvodnem krogu. Že v četrtek ob 17. uri pa bodo na igrišču v Bratoncih gostile ekipo ljubljanske Olimpije. 

žnk-pomurje-nona-beltinci 1.sžnl