vestnik

Pomurke že državne prvakinje!

Tomo Köleš, 8. 5. 2019
Facebook ŽNK Pomurje Beltinci
Šport

Nogometašinje Telemach GMT Beltinci so že tri kroge pred koncem postale državne prvakinje, potem ko so v zadnji tekmi 18. kroga SŽNL v Ljubljani premagale Krim Rolljet z 2 : 1.  

Za zmago Pomurk sta zadeli Sara Agrež v 26. in Špela Rozmarič v 52. minuti, zadetek za domačinke je dala Anita Kovačič v 81. minuti.


„Zmagale smo, tri točke smo dobile, čeprav igra ni bila najboljša. Tudi teren je bil zahteven. Vesele smo zmage, predvsem pa, da smo osvojile naslov državnih prvakinj,“se je lovorike razveselila Špela Rozmarič.
„Malce smo še pod vtisom, za nami je zahtevna tekma, kjer smo na koncu zmagale. Veseli smo te zmage, teh treh točk. Končno smo osvojili naslov državnih prvakinj. Prepričana sem, da bomo tole v prihodnjih dneh še proslavili, da bo vse skupaj prišlo za nami,“je povedala trenerka prvakinjNuša Ladinek.
To je že sedmi naslov državnih prvakinj za Pomurke (zadnji dve sezoni je bila prvakinja Olimpija), njihova statistika v tej sezoni pa je neverjetna. Od 18 tekem v prvenstvu so jih dobile vseh 18 ob gol razliki 140 : 11. Imajo tudi najboljšo strelko, to je Špela Kolbl z 41 zadetki, na četrtem mestu je njena klubska kolegica Tjaša Tibaut z 21 goli.


„V tej sezoni imamo izredno povezano ekipo, igralke so skupaj že nekaj let. To se vidi. So mlade in nadarjene, premorejo izredno voljo po napredku, vse to pa je naredilo razliko, ki jo imamo pred ostalimi klubi na prvenstveni lestvici,“ je trenerka Pomurk spregovorila še o razlogih o superiornosti svoje zasedbe.
Njene varovanke imajo tako 54 točk, Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
Obe moštvi, ki sta se pomerili zdaj v prvenstvu, se bosta srečali še enkrat, saj sta Telemach GMT Beltinci in Krim Rolljet tudi finalista letošnjega pokala Slovenije za ženske. Finale bo 30. maja v Celju.

Telemach GMT Beltinci: Nemet, Agrež, Korošec, Kolbl, Makovec, Zajmi (Hofman, 78), Rozmarič, Prša kap., Tibaut, Potočnik (Nemec, 46), Sok (Čizmazija, 92).

1bbf756eb211e461ea123eb573eebc3e
Boštjan Rous
Telemach GMT Beltinci - državne prvakinje.

nogomet ženske Telemach GMT Beltinci državne prvakinje krim 1 : 2 2019 Nuša Ladinek