vestnik

Pomurske nogometašinje ta vikend čaka Olimpija, nato Shelbourne

Tomo Köleš, 12. 8. 2022
Aleš Cipot
Pomurkam (na posnetku Špela Kolbl) na lanskem kvalifikacijskem evropskem turnirju napredovanje ni uspelo, saj so klonile v finalu v Gornji Radgoni. Bo letos v Fazaneriji drugače?
Šport

Nova sezona za slovenske ženske nogometne klube je pred vrati, za aktualne državne prvakinje, igralke Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci, pa začetek ne bi mogel biti težji.

V soboto, ko se začne prvenstvo, bodo gostovale pri svojih največjih tekmicah, nogometašinjah ljubljanske Olimpije, s katerimi so se pomerile za naslov tudi na zadnji tekmi minule sezone. Takrat se je pokazalo, kako pomembna sta izida medsebojnih dvobojev v rednem delu, saj boljša ekipa dobi prednost domačega igrišča v končnici. Nobenega dvoma ni, da sta Olimpija in Pomurje tudi v novi sezoni daleč največja favorita za naslov, preostali klubi se lahko borijo kvečjemu za tretje mesto.

Kakor koli se bo ta gordijski vozel razpletel, se bodo morali nato pri ŽNK Nona Pomurje Beltinci hitro posvetiti evropskemu tekmovanju. Naslednji četrtek, 18. avgusta, jih ob 17.30 v Fazaneriji čaka dvoboj z irskim klubom Shelbourne FC, kar bo prav tako zahtevna naloga. Na kvalifikacijskem mini turnirju lige prvakinj se bosta v Radencih že ob 11. uri pomerila Valur iz Islandije in Hayasa iz Armenije. Zmagovalca obeh tekem se bosta nato udarila za napredovanje v naslednji krog v nedeljo, 21. avgusta, ob 17.30 v Murski Soboti. 

Pomurke so na zadnjih pripravljalnih obračunih dosegle dobre izide. V Bratoncih so ugnale ŽNK Ljubljana s 3 : 0 (Maja Dimitrijević, Špela Kolbl, Sara Makovec), v Čakovcu pa so se razšle z ŽNK Split s 3 : 3 (Špela Rozmarič, Kolbl, Neli Hofman) in premagale ŽNK Medžimurje s 7 : 0 (Kolbl 3, Makovec 2, Kaja Horvat, Saki Jošida).

žnk-nona-pomurje-beltinci nogomet ženska-nogometna-liga
Kaj zdaj berejo drugi