vestnik

(POMURSKI NOGOMET) Ljutomer prvič v sezoni izgubil, Prekmurec Dobrovnik prvak 1. MNL Lendava

Vestnik.si, 31. 5. 2022
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

Tekmovanja v pomurskih nogometnih ligah se počasi zaključujejo.

V pomurski nogometni ligi so bili minuli vikend odigrane tekme 21. kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: Odranci - Rakičan 5 : 2, Polana - Avto Rajh Ljutomer 2 : 0, Čarda Martjanci - Grad 1 : 1, Hotiza - Aluvar Gančani 8 : 1, Veržej - ŠD NK Križevci 1 : 1, Kema Puconci - Hungarikum Olimpija 2 : 3, Tromejnik Kuzma - Črenšovci 3 : 1, Radenska Slatina - Turnišče 2 : 0. 

Ekipa Ljutomera, ki je pred nekaj krogi že postala prvak pomurske nogometne lige, je v Polani doživela sploh prvi poraz v sezoni. Polana je sicer tretja (37 točk), pred njo so še Odranci (41 točk). V boju za obstanek je Veržej skočil na predzadnje mesto, mesto pred njimi so Križevci, na repu lestvice pa je Kema Puconci. Vsi imajo po 15 točk, odločala pa bo gol razlika.  

Pari 22. kroga: Aluvar Gančani - Čarda Martjanci (v soboto ob 16. uri), Avto Rajh Ljutomer - Odranci (v soboto ob 17. uri), Veržej - Hungarikum Olimpija (v soboto ob 18. uri), Rakičan - Hotiza (v nedeljo ob 10.30), Grad - Polana, ŠD NK Križevci - Črenšovci, Kema Puconci - Turnišče, Tromejnik Kuzma - Radenska Slatina (vse v nedeljo ob 18. uri). 

nogomet, pnl, čarda-martjanci, polana, goran-žižek
Niko Časar
Polana je prvi klub, ki je v letošnji sezoni premagal Ljutomer.

Ekipe v prvi medobčinski nogometni ligi Murska Sobota so igrale 20. krog. Dokležovje je z 1 : 2 izgubilo z Apačami, Mura veterani z 2 : 5 z Aqua Ižakovci, Serdica Kleparstvo Šinko je s 3 : 1 premagala Hodoš, ŠNK Radgona z 2 : 1 ŠD Bogojina. Roma je doma klonila proti Tišina z 1 : 5, ŠD Cven je s 3 : 0 ugnalo Lipo, Cankova in Goričanka pa sta se razšli z remijem 2 : 2. 

Radgona na vrhu je doslej zbrala 51 točk, najbližji zasledovalec Serdica 47, tretja je s 39 točkami Bogojina. Zadnja je Roma, ki ostaja brez osvojene točke. 

Pari 21. kroga: Tišina - Šalovci (v soboto ob 18. uri), Lipa - Roma (v nedeljo ob 10.30), ŠNK Radgona - Dokležovje, ŠD Bogojina - Serdica Kleparstvo Šinko, Hodoš - Mura veterani, Aqua Ižakovci - Apače, Goričanka - ŠD Cven (vse v nedeljo ob 18. uri). 

V prvi medobčinski nogometni ligi Lendava je bil na sporedu 18. krog. Čentiba je z 9 : 1 premagala Mostje, Malibu Panonija GA-KA s 5 : 1 Graničar, Nedelica je z 0 : 8 izgubila s Prekmurcem Dobrovnik, Bistrica pa je Nafti veteranom nasula sedem zadetkov. 

Prekmurec Dobrovnik je prvak lige z 48 točkami, Čentiba je druga s 36, Malibu Panonija GA-KA tretja s 30 točkami. Na zadnjem mestu so Renkovci, ki niso zbrali nobene točke. 

mnl lendava, prekmurec dobrovnik
FB Prekmurec Dobrovnik
Ekipa iz Dobrovnika je s 16 zmagami in enim porazom osvojila letošnje prvenstvo.

PNL mnl-lendava mnl-murska-sobota rezultati