vestnik

(POMURSKI NOGOMET) Serdica in Radgona v borbi za prvaka nadaljujeta mrtvi tek

Vestnik.si, 3. 5. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Šport

V lendavski medobčinski ligi še naprej vodi Prekmurec Dobrovnik.

O dogajanju v Pomurski nogometni ligi smo na vestnik.si že poročali, poglejmo še, kaj se je godilo na zelenicah nižjeligašev. 

V 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota so bile v prazničnem vikendu odigrane tekme 16. kroga. Serdica Kleparstvo Šinko je s 3 : 0 premagala Dokležovje, ŠNK Radgona z enakim izidom veterane Mure, ŠD Bogojina je Apače ugnala s 7 : 1, Hodoš je z 2 : 1 slavil z Aqua Ižakovci, Cankova je Romi nasula osem zadetkov, Goričanka je s Šalovci zmagala s 5 : 1, Lipa pa je doma izgubila s Tišino z rezultatom 0 : 2. 

Pari 17. kroga: Mura veterani - Serdica Kleparstvo Šinko (petek ob 19. uri), Apače - ŠNK Radgona, Roma ŠD Cven (obe v soboto ob 17.30), Hodoš - Dokležovje, Aqua Ižakovci - ŠD Bogojina, Tišina - Goričanka, Šalovci - Cankova (vse v nedeljo ob 17.30), Lipa je prosta. 

Serdica (40 točk) in Radgona (39 točk) še naprej bijeta boj za prvaka. Tretja je Bogojina s 33 točkami, četrti pa Hodoš z 31 točkami. 


V 1. medobčinski nogometni ligi Lendava so se igrala srečanja 14. kroga. Čentiba je z 2 : 1 ugnala ŠD Kobilje, Nedelica je z 0 : 1 izgubila z Malibu Panonijo GA-KA, Bistrica je Mostje premagala s 5 : 0, Nafta veterani pa s 3 : 1 Graničar.

Pari 15. kroga: vse tekme bodo prihodnji teden odigrane v nedeljo, ob 10. uri je na sporedu dvoboj med Graničarjem in Bistrico, ob 14. uri bo srečanje med Malibu Panonijo GA-KA in ŠD Kobiljem, ob 17. uri pa tekme Mostje - Nedelica, Prekmurec Dobrovnik - Čentiba, ND Renkovci - Nafta veterani. 

Po nepopolnem 14. krogu je v vodstvo Prekmurec Dobrovnik, ki je doslej zbral 36 točk. Druga je Čentiba z 32 točkami, tretje Kobilje s 25 točkami, četrta pa Bistrica s 23 točkami. 

mnl-ms mnl-lendava nogomet pomurje