vestnik

Pomurski odbojkarski derbi pripadel Ljutomerčankam

Miha Šoštarič, 15. 11. 2019
Aleš Cipot
Roto-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer
Šport

V Zeleni dvorani Puconci je bil odigran dvoboj 6. kroga 1. B državne lige za odbojkarice. Puconska ekipa Roto-Kema je v pomurskem obračunu gostila Ljutomer.

Po nekaj manj kot 100 minutah igre so se zmage s 3 : 1 (21, -19, 21, 15) veselile Ljutomerčanke in dosegle četrto zaporedno zmago.

žok, žok-ljutomer, zelena-dvorana, puconci, roto-kema-puconci, žok-puconci
Aleš Cipot
Roto-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

V minuli sezoni, ko sta obe pomurski ženski odbojkarski vrsti nastopali v najvišjem rangu tekmovanja, so vse štiri dvoboje dobile Pucončanke. Po izpadu v nižji rang tekmovanja je v obeh vrstah prišlo do številnih kadrovskih sprememb, glede na prikazano na prvem obračunu v tej sezoni pa so bolje kadrovali v Ljutomeru. Obračun so zaznamovale številne neizsiljene napake. Igralke obeh ekip so imele težave s t.i. dvojnimi dotiki, ki niso dovoljeni, velikokrat pa so se po nepotrebnem ujele v mrežo in spodbudile negodovanja kakih 150 ljubiteljev odbojke, ki so spremljali prekmursko-prleški obračun.

žok, žok-ljutomer, zelena-dvorana, puconci, roto-kema-puconci, žok-puconci
Aleš Cipot
Roto-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

Po dokaj z lahkoto osvojenem prvem nizu so gostje prelahko vstopile v nadaljevanje dvoboja, kar so domačinke izkoristile, saj so po manj kot uri igre izid v nizih izenačile na 1 : 1. Streznitev pri varovankah Andreja Tota je prišla v pravem trenutku, saj so z nekaj manjšimi nihanji dobile tretji in brez težav še četrti niz. Pri domačinkah velja pohvaliti kapetanko Nino Kovač, ki je bila z 21 točkami prvo ime dvoboja, vendar je imela premalo razpoloženih soigralk, da bi bila ekipa konkurenčna nasprotnicam. V vrstah Ljutomera je odlično igro, predvsem s točkami v ključnih trenutkih dvoboja, prikazala donedavna puconska igralka Adela Pintarič (19), kateri sta po doseženih točkah sledili Sara Sakovič (17) in Kaja Makoter (16). Velja omeniti mlado, 18-letno hrvaško podajalko v vrstah Ljutomera Antonelo Crvenković, ki je sicer imela nekaj težav z dvojnimi dotiki pri podajah, je pa z igro ob mreži in začetnimi udarci dosegla kar 9 točk.

Roto-Kema Puconci: Kovač 21, Rakar 2, Aster, Meško, Škraban 6, Jeremič 13, Pelcar 1, Markov 2, Kuplen, Šadl 10, Matis 1, Ošlaj. Trener: Uroš Kovačec.

Ljutomer: Svatina, Makoter 16, Kutnjak 9, Petek 7, Vnuk, Pintarič 19, Sakovič 17, Crvenković 9, Kosi 1, Rakuša. Trener: Andrej Tot.

Ljutomer je po nepopolnem 6. krogu na tretjem mestu s 13 točkami, Roto-Kema Puconci pa je še brez točk na zadnjem, osmem mestu. V naslednjem krogu bodo Pucončanke v petek, 22. novembra 2019, gostovale v Mozirju, dan pozneje pa Ljutomerčanke čaka v dvorani ŠIC derbi kroga proti Ptujčankam, ki jih uspešno vodi nekdanja ljutomerska odbojkarica Svetlana Oletič.

žok, žok-ljutomer, zelena-dvorana, puconci, roto-kema-puconci, žok-puconci
Aleš Cipot
Roto-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer

odbojka ženske pomurski-derbi kema-puconci ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi