vestnik

Pomurski odbojkarski obračun: Ljutomerčanke ponovno boljše

Miha Šoštarič, 1. 2. 2020
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : Roto-Kema Puconci
Šport

Na odbojkarska igrišča se je ponovno vrnila Ana Prapotnik Flisar.

V 13. krogu 1. B državne lige za odbojkarice so se v ljutomerski dvorani ŠIC pomerile Ljutomerčanke in Pucončanke, tudi tretji dvoboj v sezoni pa je pripadel ljutomerski vrsti, ki je tokrat slavila s 3 : 0 (20, 23, 17).

Blizu 150 ljubiteljev odbojke je spremljalo povprečno predstavo, s številnimi napakami na obeh straneh, veliko več želje po zmagi pa so pokazale domačinke, ki so po šestih zaporednih porazih ponovno slavile. Za peto zmago v sezoni ima veliko zaslug organizatorica igre Ana Prapotnik Flisar, ki se je po enem letu znova vrnila na odbojkarska igrišča. »Sama sem se počutila kar malce nelagodno, ko sem se po dolgem času spet vrnila na odbojkarska igrišča. Sem pa izredno vesela za ekipo, ki je igrala zelo borbeno in ni popuščala, tudi ko je bila v težavah. Kljub temu, da nisem dovolj uigrana s puncami, smo prikazale kar dobro igro,« je po tekmi dejala Prapotnik Flisarjeva.

V prvem nizu so gostje povedle s 3 : 0, nato pa je domačinkam uspel preobrat. Povedle so z 9 : 6 in 16 : 9. Pucončanke so se približale na tri točke zaostanka (18 : 15), v končnici niza pa bile proti razpoloženim gostiteljicam brez moči.

odbojka, žok-ljutomer, roto-kema-puconci, puconci, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : Roto-Kema Puconci

Najbolj zanimiv in izenačen je bil drugi niz. Odbojkarice ekipe Roto - Kema so večji del niza vodile, med drugim 14 : 8 in 18 : 14. Domačinke se niso predale in so rezultat najprej izenačile (18 : 18), nato pa po zaslugi Prapotnik Flisarjeve, ki je uspešno pripravljala napadalne akcije, prišle do slavja z 2 : 0 v nizih.

odbojka, žok-ljutomer, roto-kema-puconci, puconci, ženska-odbojka
Aleš Cipot
ŽOK Ljutomer : Roto-Kema Puconci

V tretjem nizu so gostje vodile z 9 : 7, po uspešnih začetnih udarcih in učinkoviti igri na mreži pa so Ljutomerčanke znova naredile preobrat. Pri vodstvu z 18 : 11 je bil zmagovalec odločen.

Ljutomer: Makoter 15, Sakovič 11, Crvenković 1, Prapotnik Flisar 1, Kosi 5, Svatina, petek 8, Kutnjak 4, Rakuša, Pintarič, Vnuk 1. Trener Andrej Tot.

Roto Kema Puconci: Kovač 8, Rakar 1, Ošlaj, Škraban, Jeremič 8, Herman 9, Markov, Kuplen, Gjergjek, Šadl 3, Cigut, Vnuk 1, Matis 2.

odbojka 1.-b-državne-lige