vestnik

"Ponavljamo se, da želja obstaja, ampak nikakor nam ne steče," pravi Čontala po novem remiju

Vestnik.si, 26. 2. 2023
Aleš Cipot
Navijači Mure so vse bolj nezadovoljni s predstavami Mure v zadnjem obdobju in s trenerjem Damirjem Čontalo.
Šport

Nogometaši Mure so v soboto remizirali z Bravom. Kaj je po tretjem zaporednem remiju povedal trener črno-belih Damir Čontala?

Tekma je bila po besedah Čontale trda. Tekmeca, ki sta nujno potrebovala točke oziroma zmago, sta bila vsak v svojem boju. Mura v boju za Evropo, ki se izmika, Bravo v boju za obstanek. "Precej previdna tekma je bila, Bravo se je previdno postavil na svoji polovici, bil zgoščen, puščal izredno malo prostora in se zanašal na protinapade. Deloma je v nekih valovih poskušal tudi s kakšnim kontinuiranim napadom, ampak puščal je zelo malo prostora. Nismo našli pravih rešitev, da bi prebili njihovo zgoščeno postavitev, konkretnih priložnosti pa je bilo malo," je opisal trener in dodal, da je bila akcija Brava, ko je v zgolj nekaj sekundah dvakrat zatresel vratnico bolj izrazita od kakšne Murine. 

bravo, mura, tribune, gledalci
Aleš Cipot
Tekmo sta si ogledala tudi športni direktor Denis Rajbar in predsednik Robert Kuzmič.

Zatrdil je, da so bili primorani zaradi odhoda Žige Kousa z igrišča zaradi poškodbe spremeniti taktiko. "V tekmo smo stopili z enim klasičnim napadalcem, ker smo želeli več kreativnosti v zvezni vrsti. Da bi si lažje ustvarjali priložnosti, ker smo pričakovali zgoščeno postavitev Brava. Z odhodom Kousa smo se morali vrniti k postavitvi z dvema napadalcema in spet smo bili malo manj kreativni kot bi lahko bili," tako Damir Čontala. 

Kako se pripraviti na Maribor, kaj spremeniti? 

"Težko je na hitro karkoli povedati, treba je narediti analizo, videti rešitve, kako in kaj naprej. Ponavljamo se, da želja obstaja, ampak nikakor nam ne steče, točka je enostavno premalo," je bil jasen.

Več o tekmi z Bravom si lahko preberete na https://vestnik.si/clanek/sport/v-zivo-za-povrnitev-zaupanja-bravo-mura-0-0-1029561

nš-mura damir-čontala odziv-po-tekmi bravo