vestnik

Poostren policijski nadzor zaradi derbija med Muro in Olimpijo

Vestnik.si, 9. 3. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Šport

Jutri je na sporedu tekma 26. kroga v Prvi ligi Telemach med Muro in Olimpijo. Policija bo na tekmi uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje.

Iz Policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da bo policija na tekmi zaradi tega, ker se pričakuje večje število navijačev iz Pomurja in Ljubljane, izvajala poostrene aktivnosti, s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. V mesti in okolici bo v času tekme povečana prisotnost policistov. 


"Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj pred in med samo prireditvijo, bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako na stadionu kot tudi v samem mestu," pravijo. Vse obiskovalce opozarjajo, da so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih varnostnih organov. Osnovni namen vseh aktivnosti je namreč preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja.

nš-mura nk-olimpija policija nadzor