vestnik

Poraz Mure: Presodil zakon bivšega

TK, 2. 12. 2018
Aleš Cipot
Spremljali ste z nami. Mura vs. Celje. 
Šport

Mura je doživela še drugi minimalni poraz v letošnjih obračunih s Celjani, mož odločitve pa je bil otrok črno-belih Mitja Lotrič.

68b7ae2b34ef104d383b3ca4f2e8a1c1
Aleš Cipot
Celjani so bili spet spretnejši od Murašev.


"Poseben občutek je zaigrati na stadionu, kjer sem naredil prve resne nogometne korake in začetek svoje kariere. A zdaj sem član Celja in upam na našo zmago. Obe moštvi sta v izjemni formi, zato pričakujem dobro tekmo. Eden od mojih prijateljev mi je dejal, da bo osebno navijal zame, klubsko pa za Muro," je pred srečanjem v Fazaneriji razkril celjski napadalec Mitja Lotrič, doma z Vaneče, v svoji rani mladosti pa član črno-belih.

ef6ae1b1233c84affe7130a79a1356e2
Aleš Cipot

In prav on je bil mož odločitve na drugem obračunu Mure in Celja v tej sezoni, ki so ga še drugič z minimalno zmago dobili Celjani. To se je zgodilo na začetku 75. minute, ko sta lepo kombinacijo pred kazenskim prostorom domačih izpeljala Rudi Požeg Vancaš in Roki Štraus, prvi pa je nato v sredini idealno zaposlil Lotriča, ki se je otresel branilcev Mure in iz obrata neubranljivo zadel levi zgornji kot vratarja Matka Obradoviča.

Mura – Celje 0: 1 (0: 0)
Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 2200 gledalcev, sodnik: David Šmajc (Kranj).
Strelec: Lotrič (75.).
MURA: Obradovič, Peričić, Kozar, Maruško, Kouter, Kous, Sirk, Horvat (od 81. Čerimagić), Karničnik, Šušnjara (od 81. Maroša), Šturm.
CELJE: Rozman, Brecl, Vidmajer, Vizinger, Pungaršek (od 71. Štraus), Džinić, Cvek, Požeg Vancaš (od 84. Ibišević), Lotrič (od 90. Pečnik).
Rumeni kartoni: Kous; Požeg Vancaš, Lotrič.
Rdeči karton: Kous (62.)


Po zadetku se ni pretirano veselil iz spoštovanja do svojega nekdanjega kluba, enako miren pa je ostal tudi v slačilnici gostov, kar je potrdil tudi trener Celjanov Dušan Kosič: "Mitja je že pred tekmo spoštljivo govoril o Muri in tudi kasneje ni rekel kakšne slabšalne besede. Tokrat je bil naš ekipni igralec in je garal na srečanju, tako kot tudi ostali naši fantje. Kajti tekma je bila težka in čvrsta, obe moštvi sta igrali disciplinirano, mi pa smo imeli nekaj več sreče, zato sem zelo vesel te zmage."

559822877cc82f42a7d71bd5c18519ec
Aleš Cipot

Za razliko od prvega dvoboja Sobočanov in Celjanov na Areni Z'dežele, kjer je Mura prevladovala, domači pa iz dveh poskusov enkrat zadeli (strelec je bil Požeg Vancaš), je tokrat Celje igralo dosti bolje in odprto ter z dobrimi kombinacijami in odkrivanjem, kar je po koncu priznal tudi domači strateg Ante Šimundža: "Vsak ima lahko slab dan, ko ti ne gre skoraj nič po načrtu. Tokrat smo ga imeli mi, Celjani pa so igrali zelo dobro in na koncu zasluženo zmagali. Morda smo bili po tistem remiju v Stožicah emocionalno izpraznjeni, vendar to ni izgovor ali olajševalna okoliščina."

0eae6935f3934b0275864d422f01f8f3
Aleš Cipot



Mura, ki je že tako igrala brez kaznovanega Nika Lorbka in poškodovanega Luke Bobičanca, kar se je zelo poznalo v njeni sredini, je v 62. minuti ostala še brez Žige Kousa, ki si je prislužil še drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. A tudi gledano skozi celotno tekmo so črno-beli prikazali eno svojih slabših predstav, v kateri so preko "bombe" Nina Kouterja z ogromne razdalje in strela Roka Sirka po tleh praktično le dvakrat resneje ogrozili celjskega vratarja Matjaža Rozmana. "Definitivno so bili tokrat gledalci naš najboljši igralec," je tako rezime po koncu srečanja postavil Šimundža.


nogomet mura celje 18. krog
Kaj zdaj berejo drugi