vestnik

Poraz Nafte: Fridl najprej odstopil, nato pa ostal trener

Tomo Köleš, ABE, 27. 10. 2018
Jure Zauneker
Tudi Roland Paku in Vedran Vinko nista uspela premagati vratarja gostov.
Šport

Nogometaši Nafte so v vetrovnem vremenu znova razočarali svoje navijače z drugim zaporednim porazom, ki je bil še toliko bolj boleč, ker se je zgodil na domačem igrišču in v dvoboju s tekmecem, ki se prav tako bori za vrh lestvice: Nafta - Tabor Sežana 0 : 1. Po tekmi je odstopil trener Franc Fridl, vendar si je premislil. Na tekmi se je zgodil tudi incident, v katerega so bile vpletene Gorgone. 

Nafta 1903 - Cherrybox24 Tabor Sežana 0: 1 (0: 0)



Športni park Lendava, 300 gledalcev, sodnik: Marko Lacković (Miklavž na Dravskem polju).

Strelec: Duspara (70).

Rumeni kartoni: Zeljko; Stevanović, Aliaj, Krivičić. Igralec tekme: Stefan Stevanović (Cherrybox24 Tabor Sežana).

0919e207386fc4d9a5019848e449c863
Jure Zauneker
Tabor je v drugem polčasu taktično nadigral Nafto.



Lendavčani so v zadnjih šestih krogih zmagali samo enkrat in jasno je, da se s takšno bilanco ne more priti v prvo ligo, kar je njihov glavni cilj. Še več, s skupno tretjim porazom so padli celo na sedmo mesto, saj jih je z zmago v Lendavi preskočil ravno njihov tokratni nasprotnik Tabor iz Sežane.

b8c81a241994c1839ce87a853d418e28
Jure Zauneker
Lendavčani so večkrat streljali z glavo, a je bil vratar Arian Rener vselej uspešnejši.


Pri tem pa se lahko igralci Nafte sami tolčejo po glavi, saj so imeli v prvem polčasu zadosti lepih priložnosti, da bi lahko povedli, a tako kot v prejšnjem krogu na Dobu tudi tokrat niso znali spraviti žoge v mrežo. Po zaspanem začetku je v 18. minuti po strelu z levico vratnico stresel Arpad Vaš, ki je z Bencejem Grabantom začel v prvi postavi, po daljši odsotnosti zaradi poškodbe pa se je vrnil napadalec Marko Roginić, vendar je bilo vidno, da je še daleč od svoje stare forme. V 21. minuti je Roland Paku iz prostega strela poslal žogo v naročje vratarja gostov Ariana Renerja. V 27. minuti je po kotu Pakuja z glavo streljal Vedran Vinko, a je Rener odbil žogo čez vrata v kot. V 30. minuti so prvič zapretili gostje, ko je iz daljave poizkusil Stefan Stevanović, domači čuvaj mreže Florijan Raduha pa je s parado odbil žogo v kot. V 34. minuti je po odlični dolgi podaji Damirja Zeljka do priložnosti prišel Roginić, a je z glavo poslal žogo mimo vrat.

27b2e998d3eea45abd0c7245c3a9fdf4
Jure Zauneker
Marko Roginić je tudi imel priložnost, vendar je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe še daleč od svoje stare strelske forme.


Na začetku drugega dela je tudi Vinko po vnovični podaji Zeljka streljal za malenkost nenatančno, nato pa so se Sežanci pomaknili višje in začeli taktično povsem nadzorovati igro. Le še v 63. minuti je po prostem strelu Vaša in podaljšani žogi Vinka do strela z glavo prišel kapetan Mitja Novinič, a je Rener znova odbil žogo čez vrata v kot. V 66. minuti je po podaji Srba Stevanovića s strelom z glavo zapretil Francoz Papa Ibou Kebe. V 68. minuti je po prostem strelu Vaša v kazenskem prostoru padel Novinič, vendar sodnik ni dosodil ničesar. Kazen za zapravljene priložnosti Nafte je prišla v 70. minuti, ko je Stevanović podal v kazenski prostor, Rok Duspara pa je preigral Leona Leuštka in z leve strani poslal žogo pod prečnik. Minimalno vodstvo so gostje z zavlačevanjem in menjavo brez težav zadržali do konca, čeprav je sodniški dodatek trajal kar šest minut. Tudi sami so v 90. minuti zahtevali najstrožjo kazen, ko je Raduha na robu kazenskega prostora zrušil Kebeja, a je sodnik dosodil samo avt za Tabor.


Že v 84. minuti pa se je zgodila nenavadna situacija. S tribune, kjer je bila navijaška skupina Gorgone, je na igrišče priletel zlomljen stol in zaustavil žogo, ki jo je v napad pri gostih želel popeljati Matic Slavec. Sodnik se ni dal zmesti, mirno je dal odstraniti stol, in pustil, da se igra nadaljuje. Disciplinska kazen za Nafto pa verjetno sledi v naslednjih dneh. Zanimivo je tudi to, da trener Franc Fridl kljub temu, da je bilo njegovo moštvo v drugem delu drugega polčasa precej nemočno, sploh ni opravil tretje zamenjave, čeprav je imel za to več kot dovolj časa in razlogov. Da vse ni v redu pri Lendavčanih, kaže tudi dejstvo, da Fridla že na tretji zaporedni domači tekmi praktično sploh ni bilo ob robu igrišča, ampak je ves čas le sedel na klopi, ki je v Lendavi skrita očem, tako da ga gledalci na glavni tribuni na omenjenih srečanjih niso videli niti enkrat. V naslednjem krogu bo Nafta spet igrala doma, in sicer bo gostila Krko.
Danes zjutraj pa so iz kluba sporočili, da je Fridl "po včerajšnjem porazu odstopil z mesta glavnega trenerja članske ekipe Nafte 1903. V klubu zaenkrat še ni bilo nobenih konkretnejših razgovorov glede naslednika". Nato pa se je zgodil preobrat. "Po opravljenih mnogih razgovorih vodstva kluba in trenerja Franca Fridla, je bil sprejet dogovor, da Franc Fridl še naprej ostane trener članskega moštva NK Nafta 1903," je namreč zadnje sporočilo iz Lendave.

8b8757ba6127d53eb310f4096db2f2bb
Jure Zauneker


Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Grabant (Matas, 57), Novinič kap., Zeljko, Prahić, Paku, Vaš (Ploj, 73), Vinko, Leuštek, Roginić. Trener: Franc Fridl.

ce5b3e91a0b39f7be6afab14bca6cac6
Jure Zauneker
Sodnik Lacković je gostom pokazal tri rumene kartone.

Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Vidaković, Sever, Slavec, Aliaj, Krivičić, Stevanović (Škerjanc, 75), Stančič (Kosmač, 93), Duspara (Bačanin, 84), Salkić kap., Kebe. Trener: Andrej Razdrh.

e3e991b3244aa99d71635fedded60ae5
Jure Zauneker
Novinič je v 63. minuti nevarno streljal z glavo, a žoga ni zadela cilja.

Jure Zauneker
Kapetan Mitja Novinič je v 68. minuti zahteval enajstmetrovko.
nogomet 2. SNL 13. krog Nafta 1903 Tabor Sežana 0 : 1