vestnik

Povedli, nato prejeli pet zadetkov

M. Š., 2. 10. 2022
Niko Časar
Avto Rajh Ljutomer. Slika je simbolična.
Šport

Nogometaši ljutomerske ekipe Avto Rajh so v 8. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod zabeležili tretji poraz. Na Ptuju je Drava slavila s 5 : 1 (2 : 1).

V tem tednu so Ljutomerčani izgubili tudi drugo tekmo. Po sredinem porazu na zaostali tekmi 6. kroga v Krškem (1 : 0) so včeraj (sobota) morali priznati premoč še Ptujčanom. Začetek dvoboja ni napovedoval visokega poraza prleškega moštva. V 15. minuti je namreč Lan Feguš Makovec z drugim zadetkom v sezoni Avto Rajh Ljutomer povedel v vodstvo. A so gostitelji že do polčasa poskrbeli za preobrat. Nik Erhatič je v 31. minuti izenačil, pred zadnjim sodnikovim žvižgom v prvem polčasu, v 45. minuti, pa je za vodstvo zadel Nikola Daniel Jadric. Ob tem so gostje ostali še brez kapetana Nina Bertalaniča, ki je staknil poškodbo.

Ko je Erhatič v 54. minuti realiziral najstrožjo kazen je bil zmagovalec odločen. V končnici dvoboja sta za visoko zmago Ptujčanov zadetka dosegla še Vid Sedej (86) in Rene Šabeder (91).

Avto Rajh Ljutomer je na tretjem mestu s 15. točkami, v naslednjem krogu pa se bo ljutomerska ekipa v soboto, 8. oktobra, pomerila na domači zelenici z vodilno Dravinjo (17 točk).

Drava: Janžekovič, Kokić, Sedej, Blaj, Erhatič kap. (Šabeder, 75), Rudić, Đuran (Letnik, 58), Jadric, Čeh (Vogrinec, 58), Mlakar (Markoli, 79), Janežič. Trener: Aleš Čeh.

Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, Šalamun (Munda, 73), G. Semenič, Jelen (Rudolf, 73), L. Nemec (Kavčič, 73), Štrakl, Ketiš, Feguš Makovec, Panič (Kolman, 57), Bertalanič kap. (Fras, 45), Madon. Trener: Marko Fajdiga.

ljutomer nogomet