vestnik

Precej nenavadno: Čas in hrošč izločila igralca Mure

ABE, 13. 5. 2019
Andrej Petelinšek
Matko Obradović v akciji, je pa trenutno poškodovan, zato ni igral na zadnji tekmi v Krškem. 
Šport

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je popravil nominirance za 25. izbor najboljšega nogometaša sezone 2018/19. Vratar Mure Matko Obradović več ni kandidat. Zakaj?

Potem, ko smo že poročali, da je sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) objavil tri imena za naj nogometaše sezone 2018/19, med trojico je bil tudi Murin čuvaj mreže Matko Obradović, je Spins danes sporočil nove tri igralce za najboljšega nogometaša, saj je po sporočilu Spinsa v postopku nominiranja prišlo do napake. Pravi nominiranci so zdaj Senijad Ibričić, Saša Ivković in Rudi Požeg Vancaš.


»Žal se je naš izbrani partner pri izračunih zmotil in nam posredoval napačne nominirance za najboljšega nogometaša in najboljšega mladega nogometaša. Nekaj gre pripisati hrošču v formuli, ki ni predvidela nekaterih spremenljivk v formulah v posamezni kategoriji, nekaj pa lahko pripišemo pomanjkanju časa. Kaj takega se nam še ni zgodilo, res pa je, da smo izbor prvič prepustili iz svojih rok," so danes sporočili iz Spinsa.


Spins je sprva sporočil, da se bodo za najboljšega nogometaša potegovali Amir Dervišević, Ivković in Obradović. Nagrade bo podelil v nedeljo, 19. maja, v SNG Opera in balet Ljubljana. Nominiranke za najboljšo nogometašico so Špela Kolbl, Anja Prša in Špela Rozmarič (vse ŽNK Pomurje). Nominiranci za najboljšega trenerja sezone 2018/19 so Darko Milanić (Maribor), Simon Rožman (Domžale) in Ante Šimundža (Mura).


Med kandidati za najboljšo enajsterico Prve lige – po sistemu 1-4-3-3 – pa so ob vratarju Obradoviću še branilci Mure Žiga Kous, Špiro Peričić in Klemen Šturm ter napadalec Rok Sirk.

spins nogomet Matko Obradović mura