vestnik

(PRED PRIČETKOM 3. SNL) Cilj Ljutomerčanov sredina lestvice

Miha Šoštarič, 12. 8. 2022
Niko Časar
Ljutomerski nogometaši so bili v minuli sezoni pomurske lige razred zase. Kako pa se bodo odrezali v tretji slovenski ligi?
Šport

Nogometaši ljutomerske ekipe Avto Rajh se vračajo v slovensko tretjo ligo, v kateri so nazadnje nastopali v sezoni 2019/20.

Takrat so zasedli osmo mesto in si zagotovili obstanek, a so se, tako kot druge pomurske ekipe, ki so tekmovale v 3. SNL vzhod, odločili za tekmovanje v pomurski nogometni ligi (PNL). Po suverenem nastopu v minuli sezoni, ko so s kar 14 točkami naskoka pred drugouvrščenim postali pomurski prvaki, so v ljutomerskem taboru sprejeli odločitev, da vstopijo v višji rang tekmovanja, kjer bodo edini zastopali barve dežele ob reki Muri. »Želimo si postati stabilen član tretje lige. V prvi sezoni bomo zadovoljni z uvrstitvijo v sredino razpredelnice,« pravi trener Marko Fajdiga, ki mu bo po odhodu Sebastijana Starovasnika v lendavsko Nafto 1903 pomagal Sašo Fijavž. Ekipa ni doživela velikih sprememb. »Razen rezervnega vratarja Denisa Prapotnika so vsi, ki so priborili naslov prvaka, ostali v klubu. Po enoletnem premoru se v moštvo vračata Nino Bertalanič in Primož Mlinarič, k članski ekipi pa smo priključili tudi nekatere mladince, med katerimi velja posebej omeniti Aneja Rudolfa, ki se je v preteklosti kalil pri mlajših selekcijah Maribora.«



V pripravljalnem obdobju so Ljutomerčani odigrali kar osem tekem. Na turnirju v Odrancih so v polfinalu premagali Olimpijo iz Dolge vasi s 4 : 1 (Panič, Makovec Feguš, T. Nemec, Kaučič) in v finalu izgubili z gostiteljem z 0 : 1, v naslednjih dvobojih so premagali mladince Nafte 1903 s 5 : 4 (Ketiš 2, Kolman, Jelen, T. Nemec), Radensko Slatino s 4 : 3 (Rudolf 2, Makovec Feguš, L. Nemec), Polano s 3 : 2 (Makovec 2, L. Nemec), Štrigovo iz Hrvaške s 6 : 2 (Makovec Feguš 3, Ketiš, Šalamun, Markovič), Aluvar Gančani z 2 : 1 (Zadravec, Ketiš) in Rakičan s 3 : 1 (Šalamun, Bertalanič, L. Nemec).

V uvodnem krogu nove sezone tretje lige se bo Avto Rajh V soboto ob 17.30 v ŠRC Ljutomer pomeril s Cirkulanami. Fajdiga je v napovedih za zdaj previden: »Prva tekma je najtežja, zelo težko je napovedovati, kako se bo razpletlo. Posvetili se bomo svoji igri, želimo pa si pozitivnega izida.«  

nk-ljutomer 3.-snl-vzhod