vestnik

Pred Slovenkami zadnji tekmi tega leta. Kaj pričakuje Mateja Zver?

Vestnik, 24. 11. 2021
NZS
Kapetanka pričakuje zmagi proti Grčiji in Estoniji.
Šport

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se pripravlja na naslednji dve tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. V petek bodo v Novi Gorici gostile Estonijo, prihodnji teden pa še Grčijo.

Kapetanka Mateja Zver je pred petkovim srečanjem izpostavila, da bosta obe tekmi zelo pomembni. "A v naši reprezentanci gremo korak za korakom. Zato so vse misli usmerjene na petek, ko v Novo Gorico prihaja Estonija. Si pa z obeh srečanj skupaj želimo šest točk," pravi pomurska nogometašinja. S prikazanim v dosedanjih kvalifikacijah so Slovenske zadovoljne, Zverova pa je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dodala, da se že veselijo prihodnjega leta, v katerem jih čakajo štiri ključne tekme za končno uvrstitev v skupini. 

Slovenska reprezentanca trenutno v skupini I zaseda tretje mesto in ima sedem točk. Na vrhu so Francozinje, na drugem mestu pa predstavnice Walesa. 

Vpoklicanih več Pomurk

Selektor Borut Jarc je za ta cikel vpoklical Niko Babnik, Laro Prašnikar, Nino Predanič, Kristino Erman, Kajo Eržen, Matejo Zver, Zalo Meršnik, Dominiko Čonč, Lano Golob, Laro Klopčič, Evelino Kos, Izabelo Križaj, Saro Nemet, Manjo Rogan, Niko Šapek, Zalo Vindišar, Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec, Špelo Rozmarič, Zalo Kuštrin in Evo Vodušek. 

Na svetovno prvenstvo se neposredno uvrstijo zmagovalke skupin, devet najboljših, ki so zasedle drugo mesto, pa bo šlo v tako imenovan play off. Ta bo določil še dve državi, ki se bosta kvalificirali, tretja ekipa pa si bo zagotovila dodatne interkontinentalne kvalifikacije. 

slovenska-ženska-reprezentanca sp-2023 kvalifikacije
Kaj zdaj berejo drugi