vestnik

(Pred tekmo z Mariborom) Šimundža: "Dati moramo gol več od nasprotnika."

Vestnik, 18. 9. 2021
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža
Šport

"Muraše" čaka v nedeljo ob 20.15 nov obračun v Ljudskem vrtu. Tokrat se bodo v 9. krogu Prve lige Telemach pomerili z Mariborom. Pred novo preizkušnjo v domačem prvenstvu je pričakovanja strnil trener Ante Šimundža.

Črno-beli imajo nekaj manj časa za pripravo na naslednjo ligaško preizkušnjo, vendar se nanjo ne pripravljajo drugače kot v prejšnjih primerih. Kot je poudaril Šimundža, so se povsem fokusirali na prvenstvo, vedo namreč, kaj pomeni Maribor v slovenski ligi. "Pomemno bo, da bomo maksimalno skoncentrirani na svoje stvari, seveda s prilagoditvijo na nasprotnika. Poznamo pa vse težavnosti gostovanja. Glede na to, da je Maribor kot najboljši klub v Sloveniji favorit na tej tekmi, bomo skušali biti čim bolj tekmovalni in iskati pozitiven rezultat." Dejstvo je, tako Šimundža, da je Maribor zelo spremenjena ekipa, z ogromno novimi obrazi, zato je tudi to ena od stvari, ki je v njihovi pripravi odigrala ključno vlogo. Na vprašanja, kje vidi ključ do morebitni zmage, je trener Mure odgovoril, da morajo dati gol več od nasprotnika. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Šimundža bo na tekmi s Štajerci sicer lahko računal na vse igralce, ki niso poškodovani, saj je po zagotovili zdravniške službe vse v redu, po kazni zaradi prejetih kartonov pa se vrača tudi Matic Maruško. Z njegovo vrnitvijo bo Mura dobila eno dodatno opcijo v načinu igre. "Mogoče bomo kaj glede kadra še prilagodili, ne moremo pa še računati na Luko Bobičanca in Samsindina Oura. Tudi Nardin je še bolan, zato je zadeva takšna, kot je," tako trener črno-belih. 

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

Prenos tekme med Mariborom in Muro bo na Šport TV, spremljali pa jo bomo tudi na naši spletni strani. Glavni sodnik obračuna bo Rade Obrenović, njegova pomočnika bosta Jure Praprotnik in Grega Kordež, četrti sodnik bo Dragoslav Perić. 

mura, maribor, pripravljalna-tekma
Aleš Cipot
Pripravljalna tekma med Mariborom in Muro

Včeraj pa se je začela tudi prodaja vstopnic za tekmo. V Fazaneriji si jo lahko zagotovite še danes do 15. ure. Cena vstopnic za odrasle je 12 evrov, za otroke med 8. in 15. letom starosti 6 evrov, za otroke do 7. leta pa je vstop na stadion prost.

ante-šimundža nš-mura nk-maribor plt