vestnik

Predsednik Mure: Navijači vedno znova dokazujejo, da so naša moč

Vestnik, 31. 5. 2020
Aleš Cipot
"Naši navijači vnovič dokazujejo, kar sicer zelo dobro vemo, da so nekaj posebnega, da so naša moč," poudarja Robert Kuzmič.
Šport

O izjemnem odzivu navijačev ob akciji Mi smo Mura je spregovoril predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

Nogometna šola Mura je v sklopu inovativnega projekta "Mi smo Mura" vzpostavila 50 prodajnih mest, kjer si navdušenci črno-belih lahko zagotovijo posebno vstopnico za prvo domačo tekmo s Taborom brez gledalcev, ki bo na sporedu 13. junija. Do zdaj so prodali že več kot 2000 zbirateljskih vstopnic, o neverjetnem odzivu je za spletno Ekipo24 spregovoril Robert Kuzmič, predsednik kluba. "To je zares fantastično. In če sem povsem iskren, takšen odziv predstavlja presenečenje. Komaj se je začelo, pa že takšna številka ... Sijajno, nekaj neverjetnega. Naši navijači vnovič dokazujejo, kar sicer zelo dobro vemo, da so nekaj posebnega, da so naša moč," poudarja predsednik.

acda5d1377d36dcb145818b1460205a2
Arhiv NŠ Mura
Robert Kuzmič ne skriva navdušenja nad odzivom navijačev.
Po besedah Kuzmiča v klubu želijo prodati med 5 in 10 tisoč vstopnic, a ostaja skrita želja. "Če se malce pošalim, je cilj postaviti rekord po številu prodanih vstopnic za ligaško preizkušnjo v Sloveniji, toda nikoli ne veš. Morda nam pa uspe. Mislim, da jih je Olimpija pred štirimi leti na večnem derbiju z Mariborom prodala okrog 13 tisoč. Seveda bi med pet in deset tisoč bilo super, 15 tisoč je le skrita želja," pove.

bdf0faf1a2f1376ebd5b5edbee6cf880
Aleš Cipot
"Cilj je uvrstitev v finale, a še pred tem nas s Kidričani čaka boj za točke, na katerega se prav tako moramo čim bolje pripraviti, seveda želimo biti uspešni tudi v prvenstvu," pravi Kuzmič.

Kot še doda Kuzmič, tudi navijači komaj čakajo, da nogomet ponovno zaživi: "Na ta način se v prvi vrsti še bolj povezujemo, po drugi strani pa gre tudi za pomoč, s katero bomo lažje prebrodili situacijo in nastalo poslovno škodo," doda. Seveda prvi mož kluba ne skriva želje po uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja. "Zavedamo se, da bo treba odigrati dva polčasa na najvišji ravni, morda tudi podaljške. Seveda pa upamo, da nam bo uspelo. Cilj je uvrstitev v finale, a še pred tem nas s Kidričani čaka boj za točke, na katerega se prav tako moramo čim bolje pripraviti," sklene Kuzmič.

Preberite še: Transparenti in napisi Küpi karto po mestu

nš-mura robert-kuzmič mi-smo-mura navijači