vestnik

Prekmurec med prejemniki priznanj Športne unije Slovenije

I. B., 12. 12. 2019
Ines Baler
Branko Barič je prejel priznanje Športne unije Slovenije.
Šport

Športna unija Slovenija je na prednovoletnem druženju podelila priznanja posameznikom in društvom, ki so v letošnjem letu obeležila okroglo obletnico delovanja.

Športna unija združuje različne slovenske športne organizacije, ki delujejo na področju športne rekreacije in športne vzgoje. Na podlagi prejetih prijav je komisija tudi letos izbrala posameznike in društva, ki so za uspešno večletno delo na področju športa prejeli priznanja. Med dobitniki je tudi Branko Barič, član Partizana Bakovci, društva za telesno vzgojo. Prejel je bronasti red za športne zasluge. Barič je 20 let član omenjenega društva, tudi podpredsednik, vsako leto skupaj z društvom organizira šahovske turnirje, ob 8. marcu odbojko za ženske, telovadbo za starejše, udeležujejo se mednarodnega šahovskega turnirja Bakovci - Koper - Celje in drugih. Bil je tudi organizator prvomajskega pohoda, ki je nekaj let potekal v Dokležovju. Nasploh se v društvu trudijo, da se ljudje vključujejo v njihove aktivnosti in so športno aktivni. Trenutno se tudi trudijo, da bi organizirali medkrajevna srečanja med občinami Beltinci, Mursko Soboto in Tišino, na katerih bi se ljudje udejstvovali v igrah, ki so že šle nekoliko v pozabo, na ta način pa bi se obdržale. 

podelitev, ljubljana, branko-barič
Osebni arhiv
Podelitev priznanj Športne unije Slovenije.

Od pomurskih predstavnikov je priznanje prejel tudi Shokotan karate-do klub Gornja Radgona za 40 let delovanja. Podeljevala sta jih Dejan Crnek, predsednik Športne unije Slovenije, in prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik. 

podelitev, ljubljana, branko-barič
Osebni arhiv
Podelitev priznanj Športne unije Slovenije.

športna-unija-slovenije priznanja branko-barič shokotan-karate-do-klub-gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi