vestnik

(FOTO) Haljeta odločil prekmurski derbi: Nafta - Beltinci 1 : 0

Vestnik.si, 29. 10. 2021
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.
Šport

V prekmurskem derbiju 14. kroga 2. SNL sta se v Lendavi udarila domača Nafta 1903 in Beltinci Klima Tratnjek. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Nafta 1903: Galoši, Florjanc, Bezjak Čuček, Németh, Novinič, Korošec, Szökrönyös, Szabó, Vinko kap., Rebernik, Haljeta. Trener: Dejan Dončić.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Zeljković, Kudumija, Žaler, Sočič, Antolin, Raduha kap., Marič, Pihler, Mörec, Džumhur. Trener Damjan Gajser.

Srečanje vodi Denis Halilović iz Celja. 

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

1: Začetek tekme. 

10: Prvi nevaren strel na vrata: po strelu Antolina in odbitku je po tleh sprožil Džumhur, Galoši pa se je moral vreči na zelenico, da je lahko ubranil žogo. 

11: Rumeni karton Pihler.

12: Dober poizkus Szaba iz prostega strela, ampak Zver je bil na pravem mestu.

13: Že prva menjava pri Nafti: poškodovanega Čučka Bezjaka je zamenjal Zana. 

31: Po prostem strelu Vinka in odbitku merjeni strel Korošca z daljave, vendar premalo nevaren, da bi povzročil težave Zveru.

42: Florjanc je z desne strani skušal podati, vse skupaj pa je izpadlo kot strel na vrata, ki pa je zletel prek vrat. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

Prvi del derbija je minil brez pravega razburjenja in z zelo malo priložnostmi. Nafta prevladuje na sredini terena, vendar pa le stežka pride do kazenskega prostora Beltinčanov, ki z zgoščeno obrambo ne dopuščajo skoraj nobenega strela. Lendavčani imajo v napadu preveč netočnih podaj, gostje pa zelo redko pridejo pred vrata domačih. Dejstvo je, da bi bili "žuti" bolj zadovoljni s točko kot gostitelji. Za nevtralnega gledalca pa bi bilo najbolje, da v drugem polčasu čim prej pade kakšen zadetek. 

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Dobra akcija Beltinčanov: Pihler si je priboril žogo, jo podal do Mörca, ki je s predložkom z desne strani natančno našel Mariča, slednji pa je z glavo streljal za malo prek vrat.

50: Nevaren merjeni strel Haljete po podaji Vinka, a je žoga zletela za malo mimo daljše vratnice.

52: GOOOL 1 : 0 Nermin Haljeta! Tokrat pa Haljeta vendarle natančen. To je bil mat v treh potezah. Nemeth je podal žogo iz ozadja, sprejel jo je Zana in jo z glavo nastavil vtekajočemu Haljeti, ki je nato rutinirano s strelom po tleh premagal Zvera. 

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

55: Nevaren predložek Mörca z desne strani, Galoši pa lovi žogo pred beltinskim napadalcem. 

57: Dvojna menjava pri Beltincih: Grobelnik in Cener namesto Džumhurja in Pihlerja. 

61: Dober predložek Antolina iz prostega strela, našel je Kudumijo pred vrati, ta pa je iz lepega položaja z glavo streljal visoko prek vrat. 

65: Menjava pri Beltincih: Hari namesto Kudumije. 

67: Menjava pri Nafti: Drk namesto Szaba.

67: Že rumeni karton za Drka zaradi grobega prekrška nad Raduho. 

69: Strel Rebernika prek vrat. 

74: Sedaj ognjemet domače navijaške skupine Gorgone, ki je znova nastanjena na zunanji strani ograje stadiona. 

75: Največja priložnost za Beltince: Hari je prodrl po levi strani in nastavil žogo Antolinu v sredini, ta je močno streljal, a zadel točno Galošija. 

76: Kakšna priložnost za Nafto! Po hitrem protinapadu je Korošec z imenitno podajo z leve strani našel samega Rebernika, ki je mirno streljal z desnico po tleh, žoga pa je zadela daljšo vratnico in se odbila ob gol črti nazaj v polje.

78: Menjava pri Beltincih: Klobasa namesto Mariča.

79: Nova velika priložnost za Nafto: po izjemni podaji Rebernika po tleh mimo dveh branilcev je pobegnil Haljeta in na koncu skušal z rahlim lobom premagati iztekajočega Zvera, vendar se ta ni pustil prelisičiti in je z roko odbil žogo. Gostitelji so imeli tako že dve ogromni priložnosti, da bi odločili derbi v svoj prid.  

80: Rumeni karton Szökrönyös.

84: Menjava pri Nafti: Burai namesto Szökrönyösa. 

90: Tri minute dodatka.

90+3: Konec tekme. 1 : 0. 

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

Zaslužena zmaga Nafte, ki je imela več posesti in nevarnejših strelov na vrata. Drugi polčas je bil veliko boljši od prvega, tudi Beltinčani so zelo zapretili, predvsem v sredini drugega dela, a so Lendavčani, ki so proti koncu prepustili iniciativo gostom, v obrambi na čelu s hladnokrvnim Noviničem in razpoloženim vratarjem Galošijem mirno odpravili vse nevarnosti. Derbi je tako odločil Nermin Haljeta s svojim skupno šestim zadetkom v tem prvenstvu. 

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

lendava, nafta-beltinci
Jure Zauneker
Derbi med Nafto in Beltincami.

2.-snl nafta-1903 beltinci-klima-tratnjek 14.-krog