vestnik

Prekmurski judoist že podpisal olimpijsko pogodbo za Tokio

I.B., 22. 10. 2019
Nataša Juhnov
Adrian Gomboc.
Šport

Olimpijski komite Slovenije je podpisal prve pogodbe s kandidati za olimpijske igre v Tokiu. Med podpisniki tudi Adrian Gomboc.

Na seznamu za Tokio je trenutno 97 športnikov in športnic, 28 pa jih je tudi že podpisalo pogodbo. Med njimi je bil tudi prekmurski judoist Adrian Gomboc. 

Dosedanji podpisniki pogodb: Tjaša Ristič in Lina Pušnik (karate), Tanja Žakelj (gorsko kolesarstvo), Jan Polanc, Tadej Pogačar in Matej Mohorič (cestno kolesarstvo), Žan Luka Zelko (jadranje), Gašper Štrajhar (kolostrelstvo), Denis Vatovec, Živa Dvoršak in Urša Kuharič (strelstvo), Luka Janežič, Tina Šutej, Martina Ratej, Kristjan Čeh, Maruša Černjul, Agata Zupin, Blaž Zupančič, Nejc Pleško in Žan Rudolf (atletika), Ivan Trajkovič (tekvondo), Adrian Gomboc, Andreja Leški, Kaja Kajzer in Enej Marinič (judo),  Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman in Jošt Zakrajšek (kajak na mirnih vodah).

Vodja olimpijske reprezentance v Tokiu bo Miroslav Cerar, ki je s 30 odličji na velikih tekmovanjih najuspešnejši slovenski športnik. Na Japonskem pa bo tudi slovenska hiša, ki bo za tekmovalnih programom drugi najpomembnejši slovenski olimpijski projekt leta 2020. "Hiša v središču mesta bo v neposredni bližini podzemne postaje in 20 minut vožnje od olimpijske vasi. Olimpijski komite Slovenije bo organiziral tudi navijaško letalo," je povedal Matic Švab, namestnik generalnega sekretarja za finance in marketinga pri Olimpijskem komiteju. 

adrian-gomboc judo olimpijski-komite-slovenije pogodbe tokio-2020