vestnik

(FOTO) Prekrasen evrogol Noviniča in uvrstitev Nafte v polfinale pokala

Vestnik.si, 25. 2. 2020
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta
Šport

Turnišče in Nafta 1903 sta se danes pomerila še v zadnji tekmi 3. kroga oz. četrtfinala pokala MNZ Lendava. Končni izid 0 : 5 (0 : 1), v spominu pa ostaja predvsem evrogol Mitje Noviniča.

Turnišče - Nafta 1903 0 : 5 (0 : 1)

Igrišče NK Turnišče, 70 gledalcev, sodnik: Miran Bukovec (Lendava). 

Strelci: 0 : 1 Novinič (4), 0 : 2 Bizjak (50), 0 : 3 R. Pirtovšek (56), 0 : 4 Meshack (59), 0 : 5 Vinko (89).

Rumeni kartoni: A. Horvat; Paku, Vinko.

Turnišče in Nafta sta le odigrala še zadnjo tekmo četrtfinala MNZ Lendava, ki sta jo morala lani že dvakrat preložiti. Lendavčani so slavili s "petardo" v mreži Turnišča, vendar so po prvem polčasu vodili le z 1 : 0. Škoda je, da je tekmo motil izredno močan veter, a gledalcem se je splačalo priti že zaradi prekrasnega evrogola, ki ga je v 4. minuti dosegel Mitja Novinič, potem ko je s "škarjicami" zabil žogo pod prečnik - 0 : 1. 

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

Nafta je v prvem delu izvajala močan pritisk že takoj na polovici Turnišča, ob tem pa ji je pomagal še omenjeni veter, zato so njeni nogometaši večkrat poizkušali s streli od daleč, vendar poskusi Meschacka, Pakuja, Rebernika, Noviniča in Vinka niso zadeli cilja ali pa je v zadnjem hipu posredoval vratar domačih Silvo Kelenc. Tako so se Turniščani, ki so šele pri začetku priprav,  z minimalnim zaostankom ubranili do konca prvega polčasa. 

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

A v drugem je njihova obramba večkrat klonila. V 50. minuti je po podaji Mihaela Rebernika svojega čuvaja iz igre izvrgel Jaka Bizjak in prevaral še vratarja Kelenca - 0 : 2. V 56. minuti si je strel z roba kazenskega prostora sam pripravil Rok Pirtovšek in neubranljivo zadel - 0 : 3. V 59. minuti je s strelom po tleh natančno meril Ubochioma Meshack, ki je s svojo gibljivostjo in hitrostjo nakazal, da bo res dobra okrepitev za Nafto - 0 : 4. Piko na i je v 89. minuti postavil kapetan Vedran Vinko, ki je premagal Kelenca z močnim diagonalnim strelom - 0 : 5. 

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

Turniščani, ki sicer nastopajo v pomurski ligi, so prvi strel na vrata sprožili šele v 55. minuti, do konca pa so spravili skupaj še en strel z glavo, ki pa je končal nad prečnikom vrat Nafte. V polfinale pokala MNZ Lendava so se tako uvrstili Nafta, Polana, Odranci in Hotiza, ki je bila v četrtfinalu prosta. Kdo se bo pomeril s kom, bo znano po žrebu, ki naj bi bil v kratkem.

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

Turnišče: Kelenc, Aleks. Koren kap., G. Titan (Režonja, 77), Aleš Koren, A. Horvat (Žižek, 59), T. Titan, Pavel, Šumak, Lebar, L. Horvat, Vučko. Trener: Franc Vučko.

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

Nafta 1903: Galoši, Živko, Rebernik (Zagorec, 64), Bolla, Novinič (Vegh, 64), Paku (Drk, 64), Bizjak (Pozsgai, 64), Meshack (Molnar, 64), Vinko kap., R. Pirtovšek, Šeruga. Trener: Dejan Dončić.

turnišče, nafta
Aleš Cipot
Turnišče : Nafta

turnišče nafta-1903 pokal-mnz-lendava 0-:-5
Kaj zdaj berejo drugi