vestnik

Prihajajo zeleno-beli, njihova maskota je orlica Fortuna

Tomo Köleš, 21. 7. 2021
Profimedia
Klubska barva Ludogorca, ki je bil ustanovljen leta 1945, je zeleno-bela, vzdevek njegovih nogometašev pa je »orli«, saj ima klub to ptico ujedo v svojem grbu.
Šport

Današnji nasprotnik Mure bo bolgarski prvak Ludogorec iz mesta Razgrad, ki je v prvem krogu kvalifikacij premagal beloruskega prvaka Šahtjorja iz Soligorska.

Črno-bele prav gotovo čaka težji tekmec, kot je bila Škendija, saj ima Ludogorec ogromno izkušenj z igranjem evropskih tekem, tudi že v skupinskem delu lige prvakov. V zadnjem desetletju se je uveljavil kot najboljše bolgarsko moštvo, saj je od napredovanja v prvo ligo leta 2011 do danes pobralo vse možne lovorike. V soboto so s 4 :0 premagali CSKA iz Sofije in osvojili superpokalno lovoriko. Trenutni trener Ludogorca je Litovec Valdas Dambrauskas, ki je lani vodil hrvaškega prvoligaša Gorico. V moštvu bolgarskega prvaka igra več tujcev, prihajajo iz Hrvaške, Ukrajine, Portugalske, Brazilije, Cipra, Benina, Konga, Senegala in Gane. V pripravljalnem obdobju je Ludogorec ugnal LASK iz Linza s 3 : 0 in SV Heimstetten z 2 : 0, odigral 1 : 1 z romunskim klubom CFR Cluj ter izgubil s Ferencvarosem z 1 : 3. 

nš-mura, ludogorec, kvalifikacije, liga-prvakov, novinarska-konferenca
Damjana Nemeš
Na Fazanerijo prihaja zvečer Ludogorec.

Klubska barva Ludogorca, ki je bil ustanovljen leta 1945, je zeleno-bela, vzdevek njegovih nogometašev pa je »orli«, saj ima klub to ptico ujedo v svojem grbu. Maskota kluba je orlica Fortuna, ki jo je leta 2014 bolgarskemu šampionu podaril italijanski prvoligaš Lazio, katerega simbol je prav tako orel.

ludogorec liga-prvakov kvalifikacije