vestnik

(FOTO) Pripravljalna tekma: Maribor – Nafta 1903 3 : 1

Miha Šoštarič, 23. 5. 2020
Aleš Cipot
Maribor : Nafta
Šport

Zadetek za vodstvo lendavske ekipe je dosegel Alen Ploj.

Po 78. dneh, kot posledica epidemije COVID-19, so nogometaši lendavske Nafte 1903 znova odigrali tekmo. Potem ko so 6. marca za prvenstvene točke v 2. slovenski nogometni ligi na Ptuju z 1 : 0 premagali Dravo, so danes (sobota) v prijateljskem obračunu v Mariboru proti prvoligašu, ki ga odslej vodi Sergej Jakirović, izgubili z 1 : 3. Lendavčani, ki so predčasno zaključili prvenstvo, se pripravljajo na polfinalni dvoboj pokala Nogometne zveze Slovenije (NZS) proti Kalcerju iz Radomelj.

maribor, nafta
Aleš Cipot
Maribor : Nafta

Trenerja ekip sta se dogovorila, da bo dvoboj trajal 2 x 60 minut, ob upoštevanju vseh navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Nogometne zveze Slovenije seveda brez gledalcev. Dejan Dončić, kateremu je bila to druga tekma na klopi lendavske ekipe, je tekmo na stadionu Ljudski vrt pričel z naslednjo postavo: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj.

maribor, nafta
Aleš Cipot
Maribor : Nafta

Kljub temu, da so bili v uvodnih minutah več pri žogi Mariborčani, so Prekmurci povedli. V 14. minuti je po hitri akciji predložek z desne strani v kazenski prostor podal Jaka Bizjak, z glavo pa je domačega vratarja Kenana Pirića matiral Alen Ploj. Lendavčani so si v nadaljevanju preko Ploja in Bizjaka priigrali še dve priložnosti, vendar sta bila strela nenatančna. Po 45. minutah sta si ekipi prislužili prvih pet minut odmora, nato pa so Mariborčani prav ob izteku napovedanih prvih 60 minut igre rezultat izenačili. Zadel je Cretu.

maribor, nafta
Aleš Cipot
Maribor : Nafta

V nadaljevanju dvoboja je Dončić v igro poslal naslednje igralce: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Pozsgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack. Domačini so bili v drugem delu tekme podjetnejši in si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek. Za zmago sta v polno zadela Maher (65) in Felise Santon (107). Ob izteku dvoboja je imel priložnost za drugi zadetek lendavske ekipe Lucian Pozsgai, a je Handanović njegov strel ubranil.

nafta nogomet