vestnik

(FOTO) Črno-beli popravili vtis: Mura - Celje 3 : 2

Vestnik.si, 2. 3. 2022
Aleš Cipot
Mura : Celje
Šport

Po zelo slabi predstavi v srečanju z Radomljami je Mura v 24. krogu prve lige v dvoboju s Celjem v Fazaneriji lovila priložnost za popravek vtisa. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Ljubić, Pucko, Balažic, Gorenc, Lorbek, Šturm, Beganović, Bobičanec kap., Horvat, Mulahusejnović, Daku. Trener: Damir Čontala.

Začetna postava Celja: Rozman, Zec, Stojinović, Morozov, Lartey, Janjičić, Tomić kap., Svetlin, Begić, Kuzmanović, Božić. Trener: Simon Rožman. 

Srečanje vodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

1: Začetek tekme. 

2: Komaj se je vrnil po odsluženi kazni, je Šturm že spet dobil rumeni karton.

9: Rumeni karton Zec. 

10: GOOOL 1 : 0 Luka Bobičanec! Po nepotrebnem prekršku Zeca je priložnost iz prostega strela izkoristil Bobičanec, ki je v stilu Didierja Drogbaja poslal žogo prek živega zidu, ta pa je nato nenadno naredila strmo krivuljo navzdol v spodnji kot vrat Rozmana. Mojstrski prosti strel in tretji Bobijev gol v tem prvenstvu ter njegov petdeseti v črno-belem dresu. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

15: GOOOOL 2 : 0 Tomi Horvat! Skorajda vse je naredil Daku, ki je ukradel žogo in krenil v prodor po desni strani, nato pa idealno nastavil žogo Horvatu, ki je mirno in natančno poslal žogo pod prečnik. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

17: Svetlin strelja prek vrat. 

22: V kazenskem prostoru Celjanov je padel Beganović, gledalci so zahtevali enajstmetrovko, Borošak pa ni niti trenil.

23: Nevaren merjen strel Svetlina, ki pa je za malenkost zgrešil vrata.

30: Rumeni karton Bobičanec.

31: Vratnica Bobičanca, nato pa izjemni obrambi Rozmana po nevarnih strelih Mulahusejnovića in Bobičanca. 

34: GOL 2 : 1 Grigori Morozov! Begić je nekaj časa mučil obrambo Mure, nato pa je iz ozadja pritekel Morozov in z diagonalnim strelom po tleh zabil žogo v kot vrat Ljubića. 

37: Po kombinaciji s Kuzmanovićem z leve strani strelja Božić, a Ljubić zanesljivo lovi žogo.

38: Nevarna podaja Larteya z desne strani, ki pa ni našla naslovnika.

38: GOL 2 : 2 Vasilije Janjičić! Begić je nastavil žogo Janjičiću, ki je z  velike razdalje z desnico dosegel prekrasen zadetek. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Mulahusejnović je skoraj ušel obrambi, a je Rozman s hitrim iztekanjem iz kazenskega prostora in odbijanjem žoge rešil svoja vrata. V nadaljevanju akcije je tik pred kazenskim prostorom padel Daku, a je bilo očitno, da se je bolj sam vrgel na tla, kot pa da bi ga celjski branilec spotaknil.

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 2. 

Za nevtralnega gledalca odličen prvi polčas s kar štirimi zadetki. Obe moštvi igrata zelo odprto in napadalno, to pa pušča tudi možnost večjega števila napak. Mura se lahko tolče po glavi, ker je zapravila vodstvo z 2 : 0, je pa res, da je imela še dobre možnosti za dosego tretjega gola, a je to preprečil celjski vratar, tudi s pomočjo vratnice. Je možno, da po polčasu s toliko dogajanja v drugem delu ne bomo več videli zadetka? Tega skoraj ne gre verjeti. Že kmalu bomo dobili odgovor.  

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

46: Začetek drugega polčasa. 

51: Spet odlična asistenca Begića skozi obrambo Mure, z desne strani strelja Božić, Ljubić pa odbija žogo v kot.

52: Tokrat Begić sam poskuša z nevarnim strelom, Ljubić pa odbija žogo v vratnico, od te pa okroglo usnje nazaj v polje. Mladi Izolan Tjaš Begić povzroča ogromno težav črno-belim, ki so zdaj imeli srečo, da niso dobili gola. 

56: Rumeni karton Svetlin.

65: Po podaji Larteya z desne strani strelja Kuzmanović, Ljubić odbija žogo v kot. 

66: Celjani zahtevajo enajstmetrovko, saj naj bi Daku igral z roko v kazenskem prostoru, a ga je žoga zadela le v ramo. 

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

66: V zadnjem hipu blokiran strel Kuzmanovića.

67: Božič iz prostega strela za malo pošilja žogo mimo stičišča prečnika in vratnice.

68: Menjava pri Muri: Škoflek namesto Mulahusejnovića. 

70: Rumeni karton Stojinović. 

76: Močan strel Božića z desne strani, Ljubić spet odbija žogo v kot. 

77: Menjava pri Celju: Rorič namesto Begića, ki je v zadnjih minutah precej popustil. 

79: Po visoki podaji Beganovića z desne strani se je žoga sicer znašla v mreži, vendar je Škoflek naredil prekršek nad Rozmanom, zato zadetek ne velja.  

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

81: GOOOOOL 3 : 2 Tomi Horvat! V nasprotju z dosedanjim potekom je Mura naenkrat izkoristila krajši pritisk na vrata gostov. Najprej je obrambi pobegnil Daku, ki so ga Celjani v zadnjem hipu zaustavili in odbili žogo. Nato je z daljave streljal Škoflek in zadel Dakuja, v nadaljevanju akcije pa je Škoflek z leve strani izvrstno podal pred vrata, Horvat pa je z volejem z levico dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. 

82: Pri Celjanih v igro vstopa Iličić. Kmalu za njim tudi Jakobsen. 

87: Menjava pri Muri: Maruško namesto Dakuja. 

88: Sijajna podaja Stojinovića preko celega igrišča do Božića, ki je bil kar naenkrat v kazenskem prostoru, a je Ljubić z iztekanjem iz vrat nekako le rešil situacijo.

90: Tri minute dodatka.

91: Menjava pri Muri: T. Cipot namesto Bobičanca.

94: Konec tekme. 3 : 2.

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

Mura je le izvlekla zmago, s katero je skočila na četrto mesto. Do Horvatovega drugega gola so bili Celjani v drugem polčasu boljši, a podobno kot se je zgodilo Sobočanom v prvem delu, se je njim v drugem. Imeli so namreč priložnost za tretji zadetek, pa se je spet izkazal vratar, tokrat Ljubić, in prav tako tudi s pomočjo vratnice. In ravno tako je to kasneje izkoristila Mura, ki je v drugem polčasu igrala dosti bolj previdno, a ravno dovolj zbrano, da je naredila pritisk, ko je bilo to najbolj potrebno, in dosegla odločilni gol. "Po slabi igri z Radomljami nam je zdaj zelo odleglo. Zelo smo si želeli zmage in srečni smo, da nam je to uspelo. Videli smo sporočilo, ki so nam ga namenili naši navijači, in to nam je dalo še dodatno energijo," je po srečanju povedal dvakratni strelec Tomi Horvat. 

Za Muro pa ne bo dosti počitka, saj bo že v soboto gostovala v Domžalah. Žal brez Luke Bobičanca, ki bo moral počivati zaradi kazni rumenih kartonov.    

mura, celje
Aleš Cipot
Mura : Celje

mura celje fazanerija