vestnik

Priprave: Še en remi Mure, poraz Nafte

Vestnik.si, 1. 2. 2023
Jure Zauneker
Lendavska Nafta je na gostovanju minimalno izgubila s klubom Kaposvari Rakoczi, ki je osmi v tretji madžarski ligi.
Šport

V svoji tretji pripravljalni tekmi v Turčiji je Mura remizirala 0 : 0 s črnogorskim Dečićem, medtem ko je Nafta v Kaposvaru izgubila z 1 : 0.

Mura in FK Dečić iz Tuzija, ki je tretji v črnogorskem prvenstvu, sta pokazala slabo predstavo, saj je igro motilo zelo vetrovno vreme. Črno-beli so v prvih dvajsetih minutah prevladovali, vendar si niso uspeli priigrati nobene priložnosti, saj so pred vrati preveč zapletali svoje akcije. Nato so Črnogorci imeli kar štiri nevarne strele, a se je vedno izkazal vratar Florijan Raduha, najboljši mož Sobočanov v prvem delu.

V drugem polčasu je bila boljša Mura, ki si je svoj prvi nevaren strel priborila v 51. minuti, ko je poskušal Ognjen Stijepović, takoj za tem pa še Srdjan Kuzmić. A tudi pri nasprotniku je bil vratar najboljši igralec svoje ekipe. Dušana Markovića kmalu zatem ni uspel premagati niti Nikola Jovičević, ki je z leve strani s sedmih metrov streljal prek gola. 

Kasneje je še dvakrat zapretil Stijepović, najbolj nevarno iz prostega strela, a je bil Marković spet na pravem mestu. Mura bi lahko na koncu tudi izgubila, vendar je v 87. minuti strel Borisa Cmiljanića odlično zaustavil Nejc Vidmar, ki je v drugem delu na vratih zamenjal Raduho. Končni izid 0 : 0 je pomenil drugi zaporedni remi črno-belih na teh pripravah. 

326083102_885117376133991_4964764787030731347_n
NŠ Mura
Mura ostaja v Turčiji še vedno brez zmage.

Mura je tekmo začela v postavi: Raduha, Balažic kap., Sadriu, Kuzmić, Buček, Šroler, Jovićević, Turudija, Šarić, Klepač, Stijepović. V drugem polčasu sta poleg Vidmarja vstopila samo še Brkić in Shabanhaxhaj, ki sta zamenjala Šarića in Klepača. 

Jutri bodo Sobočani odigrali še tekmo z ukrajinskim prvoligašem Dniprom, upajmo, da v mnogo bolj ugodnem vremenu.



Poraz Nafte

Lendavska Nafta je na gostovanju minimalno izgubila s klubom Kaposvari Rakoczi, ki je osmi v tretji madžarski ligi. Edini zadetek je že v prvem polčasu dosegel Dominik Biro. 

Nafta je začela v postavi: Kiss, Sulejmanović, Zoltan, Papp, Oštrek kap., Szabo, Dinnyes, Kumer, Petrović, Botond, Zsombor. Na svojo priložnost so na klopi za rezerve čakali: Bukovec, Pigac, Feher, Czirjek, Plej, Nikolić, Čuček Bezjak, Novinič in Murar.

Naslednjo sredo bo Nafta gostila NK Rudar iz Murskega Središća. 

pripravljalna-tekma turčija mura nafta kaposvar