vestnik

(FOTO) Pripravljalna tekma: Mura premagala Napredak

Vestnik.si, 22. 6. 2022
Loris Cipot
Mura : Napredak
Šport

V svoji tretji pripravljalni tekmi je Mura na stadionu v Gornji Radgoni ugnala srbskega prvoligaša Napredak iz Kruševca s 3 : 1 (2 : 0).

Čarno-bejli so tekmo začeli v postavi: Mihelak, Kuzmić, Morris, Karamarko, Bagola, Šroler, T. Cipot, Lorbek, Ðapo, Daku in Kasalo.
Od 60. minute naprej so zaigrali: Šumenjak, Beganović, K. Cipot, Balažic, Pucko, Kous, Domjan, Maruško, Bobičanec, Škoflek in Klepač.

mura, napredak
Loris Cipot
Mura : Napredak

Mura je tokrat prikazala zelo dobro in napadalno igro ter večino časa nizala priložnosti. Gostje, ki so minulo sezono končali na osmem mestu elitne srbske lige, so le redko prihajali v kazenski prostor črno-belih. 
Najboljši igralec srečanja je bil Martin Šroler, ki je v 41. minuti povedel Muro v vodstvo s krasnim zadetkom iz prostega strela - 1 : 0, v začetku drugega dela pa je po njegovem ostrem predložku z desne strani lastno mrežo zatresel Josip Projić, ki je v stilu najboljših napadalcev ob letu skozi zrak z glavo premagal svojega vratarja - 2 : 0. 

mura, napredak
Loris Cipot
Mura : Napredak

Kmalu po vstopu je prekrasen gol dosegel tudi Žiga Kous, ki je z visokim lobom z leve strani poslal žogo v prazna vrata nasprotnika - 3 : 0.

mura, napredak
Loris Cipot
Mura : Napredak

Edini gol je Napredak dosegel kakšnih dvajset minut pred koncem, ko je ob nepravem času spodrsnilo Klemnu Pucku, do strela z levico po tleh pa je spretno prišel Nenad Ivanić in premagal vratarja Vida Šumenjaka - 3 : 1. 
Naslednjo pripravljalno tekmo bo Mura odigrala v petek, 24. junija, ob 18. uri, ko bo njen nasprotnik Sturm iz Gradca, h kateremu se je pred kratkim preselil Tomi Horvat. 

mura, napredak
Loris Cipot
Mura : Napredak

pripravljalna-tekma mura napredak kruševac gornja-radgona