vestnik

Pripravljalna tekma: Mura s Sturmom po krivici brez remija

Vestnik.si, 24. 6. 2022
Loris Cipot
Sturm:Mura
Šport

Mura se je v svoji četrti pripravljalni tekmi v Kalsdorfu pomerila s Sturmom in izgubila s 3 : 2, čeprav so Gradčani enega od svojih golov dosegli kar z roko.

SK Sturm - NŠ Mura 3 : 2 (2 : 2)

Sportszentrum Kalsdorf, 500 gledalcev, sodnik: Alexander Lappi (Avstrija).

Strelci: 0 : 1 Maruško (3), 1 : 1 Prass (25), 1 : 2 Klepač (41), 2 : 2 Gorenc Stanković (44), 3 : 2 Schnegg (84). 

Mura je začela v postavi: Obradović, Beganović, K. Cipot, Balažic, Pucko, T. Cipot, Maruško, Kous kap., Bobičanec, Petković, Klepač. Od 60. minute je nadaljevala v postavi: Obradović, Bagola, Morris, Karamarko, Kuzmić, Ouro, Lorbek, Šroler, Đapo, Daku in Kasalo. Trener: Damir Čontala.

Sturm je začel v postavi: Siebenhandl, Gorenc Stanković kap., Wüthrich, Prass, Sarkaria, Demaku, Kronberger, Ingolitsch, Lang, Affengruber, Dante. Tomi Horvat je vstopil v drugem polčasu in imel asistenco za zmagoviti gol. Trener: Christian Ilzer. 

mura, sturm
Loris Cipot
Sturm:Mura

Pripravljalna tekma med starima znancema, graškim Sturmom in Muro, je v športni center v Kalsdorfu pri Gradcu pritegnila kar lepo število gledalcev. Za Sobočane se je začelo odlično, saj je po svojem golu v dvoboju z Napredkom tudi tokrat zadel Matic Maruško, in to že v 3. minuti. Po strelu Luke Bobičanca se je žoga od enega od branilcev Sturma odbila na levo stran, kjer jo je pričakal Maruško in jo potem s strelom zabil v bližnji kot - 0 : 1. 

V 25. minuti je obramba Mure pokazala staro slabost. Po desni strani je pobegnil Manprit Sarkaria in po tleh podal pred gol. Štirje igralci soboške ekipe so žogo samo spremljali s pogledom, namesto da bi skušali posredovati, okroglo usnje pa je na levi strani prišlo do povsem samega Alexandra Prassa, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo - 1 : 1. 

mura, sturm
Loris Cipot
Sturm:Mura

V 41. minuti je Mura pokazala najlepšo akcijo na srečanju. Potekala je takole na levi strani: Klemen Pucko iz avta do Nikole Petkovića, ta nazaj do Pucka, ta pa tokrat z nogo do Petkovića, ki je našel vtekajočega Žigo Kousa, slednji je s peto podal do Mihaela Klepača, ki je preigral igralca Sturma in z desnico lepo zadel desni kot vrat - 1 : 2. 

mura, sturm
Loris Cipot
Sturm:Mura

Sturm je izenačil v 44. minuti z zadetkom, ki pravzaprav sploh ne bi smel veljati. Po prostem strelu Sarkarie je z glavo streljal David Affengruber, Matko Obradović je samo obstal, žoga ga je zadela v telo in se odbila do Jona Gorenca Stankovića, ki pa jo je z roko potisnil v mrežo. Vsi igralci Mure so ostro ugovarjali pri sodniku Alexandru Lappiju, ki pa gola ni razveljavil. Ker seveda pregleda z VAR-om na pripravljalnih tekmah ni, je obveljala njegova - 2 : 2. 

V drugem polčasu je bila igra ob zamenjavah obeh ekip slabša kot v prvem delu. Sturm je do zmage prišel v 84. minuti. Ravno Tomi Horvat, še nedolgo nazaj član Mure, je z desne strani poslal dolgo in natančno podajo, najvišji v skoku na levi strani pa je bil David Schnegg in žogo z glavo zabil mimo Obradovića v desni kot vrat - 3 : 2. 

mura, sturm
Loris Cipot
Sturm:Mura

To je bila tretja zmaga Sturma v zadnjih štirih srečanjih z Muro. V evropskem tekmovanju jo je premagal s 3 : 1 (Murska Sobota) in 2 : 0 (Gradec), izgubil pa je pozimi na pripravah v Termah Čatež (2 : 0 za Muro). Črno-beli bodo svojo naslednjo preizkušnjo odigrali v torek, ko bo njihova nasprotnica Vojvodina iz Novega Sada. 

Loris Cipot
Sturm:Mura
pripravljalna-tekma sturm-graz mura kalsdorf