vestnik

Priznanja Judo zveze Slovenije tudi Pomurcem

Vestnik, 18. 1. 2020
Judo zveza Slovenije
Judoisti leta 2019.
Šport

V Narodnem domu v Celju je Judo zveza Slovenije pripravila prireditev, na kateri so podelili priznanja za najboljše tekmovalce in klube v letu 2019. Med prejemniki so bili tudi Pomurci.

Priznanje za uspehe v minulem letu sta prejela dva tekmovalca Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci, in sicer Leila Mazouzi in Gabrijel Lipič. Slednji je na državnem prvenstvu osvojil tretje mesto, zmagal pa na petih pokalnih tekmovanjih. Točkovno je na tekmovanjih zbral 200 točk in posledično osvojil tretje mesto v Sloveniji med starejšimi dečki. Mazouzijeva pa je aktualna državna prvakinja, šolska državna prvakinja in zmagovalka slovenskega pokala, na devetih tekmah je osvojila prav toliko zmag. Z 270 točkami je osvojila skupno prvo mesto med starejšimi deklicami v Sloveniji. 

4bfff01e5848ebb3d5efb8068c22e253.jpeg

Posebno priznanje za izjemne dosežke v inkluzivnem judu 2019 pa je dobil tudi Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota. Ta je lani postal evropski in državni prvak v inkluzivnem judu v kategoriji nad 100 kg. Priznanje mu je predal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.  

judo, priznanja, celje, sašo-kovač
Arhiv JK Murska Sobota
Sašo Kovač prejema posebno priznanje.

judo, priznanja, celje, sašo-kovač
Arhiv JK Murska Sobota
Sašo Kovač prejema posebno priznanje.

judoist-leta-2019 celje pomurski-tekmovalci