vestnik

Prleški derbi pripadel Veržeju

M.Š., 30. 8. 2020
Aleš Cipot
Ljutomer : Veržej
Šport

Pričetek Pomurske nogometne lige, v kateri nastopa osemnajst ekip.

S tremi sobotnimi dvoboji 1. kroga se je pričela Pomurska nogometna liga (PNL), v kateri nastopa kar osemnajst ekip, med njimi tudi bivši pomurski člani 3. slovenske nogometne lige vzhod, ki se predvsem zaradi visokih stroškov niso odločili za sodelovanje v ligah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Naša ekipa je v sobotnem popoldnevu spremljala tradicionalni prleški derbi med ljutomersko ekipo Avto Rajh in Veržejem. Pred okrog 100 gledalci na stadionu v ŠRC Ljutomer so slavili Veržejci z 2 : 1 (1 : 1). Povedli so Ljutomerčani, ko je najstrožjo kazen realiziral Primož Panič (32). Gostje so izenačili v 42. minuti z zadetkom nekdanjega igralca ljutomerske ekipe Maria Skuhale.

ljutomer, veržej
Aleš Cipot
Ljutomer : Veržej

Po nespametni potezi Tilna Nemca, ki si je v 48. minuti prislužil drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče, so terensko premoč gostje kronali v 71. minuti, ko je lepo akcijo zaključil Karli Šalamun. Kljub igralcu manj na igrišču so bili gostitelji v zadnjih minutah dvoboja konkretnejši. Priigrali so si nekaj priložnosti, vendar niso uspeli rezultata izenačiti. V izdihljajih dvoboja so domačini zahtevali še drugo enajstmetrovko na tekmi, ko je bil v kazenskem prostoru oviran Luka Nemec, vendar je piščalka sodnika Mirana Bukovca ostala nema.

ljutomer, veržej
Aleš Cipot
Ljutomer : Veržej

Sobotni rezultati 1. kroga PNL: Avto Rajh Ljutomer – Veržej 1 : 2 (1 : 1), Radenska Slatina – Olimpija Dolga vas 2 : 1 (0 : 0), Kema Puconci – Odranci 1 : 4 (1 : 3). Pari današnjih tekem: Aluvar Gančani – Polana, Grad – Serdica Kleparstvo Šinko, Goričanka – Tromejnik, Hotiza – Črenšovci, Turnišče – Mlinopek Križevci, Čarda Martjanci – Rakičan (vse tekme ob 17.00).

prleški-derbi pomurska-nogometna-liga