vestnik

Prva liga od prihodnje sezone na Sportklubu

Vestnik, 15. 12. 2020
Profimedia
Slovenski nogomet bomo med leti 2021-2025 spremljali na programih Sportklub.
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v sklopu dolgoročne strategije s področja medijskih pravic v letošnjem letu pripravila razpis, povabilo k oddaji ponudb za medijske pravice prve slovenske nogometne lige, Pokala Slovenije, druge slovenske nogometne lige in prve slovenske ženske lige za obdobje 2021-2025. Najkonkretnejšo ponudbo glede na razpisne pogoje je ponudila United Media Sarl.

Slovenski klubski nogomet bo v omenjenem obdobju prenašala televizija Sportklub, ki je, tako NZS, najbolj prepoznaven produkt United Medie Sarl. Ta deluje na območju nekdanje Jugoslavije, Bolgarije in Grčije in je vrsto let vodilna na področju medijskih pravic. 

NZS poudarja, da se televizija Sportklub, ki je v naši državi prisotna 13 let, zaveda pomena lokalnega športa v okolju. "Tako je Sportklub prvi prepoznal potencial 2. SNL in slovenske ženske nogometne lige, predvajal je tekme Pokala Slovenije ter slovenske ženske reprezentance, v zadnjih nekaj mesecih pa so lahko gledalci tam spremljali tudi boje Kekove izbrane vrste. Sportklub s prvo slovensko nogometno ligo tako postaja eden najpomembnejših partnerjev slovenskega nogometa, ki bo ljubiteljem nogometa tako ponujal celovito izkušnjo slovenskega klubskega nogometa."

Sporočili pa so še, da je moral medijski partner s ponudbo zagotoviti, da bodo vseh pet tekem, ki bodo v prenosu, prenašali s 6-8 kamerami, to pa bo dvignilo kakovosti prenosov in izboljšalo doživetje 1. SNL.

Poslovni direktor podjetja Ralf Mathney poudarja, da so zadovoljni, ker bodo gledalcem prvič lahko ponudili prenose najprestižnejšega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. "Povsem iskreno lahko rečemo, da Sportklub s tem postaja »hiša slovenskega nogometa«, saj bodo vsi ljubitelji slovenskega nogometa na naših programih lahko spremljali ne le tekme prve in druge lige, temveč bodo lahko svoje priljubljene klube spremljali in bodrili tudi v Pokalu Slovenije," dodaja.

aadf366975c167b1b4da48d21283db57
Loris Cipot
Mijatović pravi, da so razpis izpeljali skupaj s prvoligaškimi klubi, z namenom pridobiti partnerja, ki se bo najbolj približal njihovim željam in zahtevam.

Pogodbena vrednost razdeljena med klube

Radenko Mijatović, predsednik NZS, pa je vesel, da so pridobili partnerja, ki pozna pomen nogometa v svetu kot pri nas. "Ta razpis smo izpeljali skupaj s prvoligaškimi klubi, z namenom pridobiti partnerja, ki se bo najbolj približal njihovim željam in zahtevam. Pogodbena vrednost, ki smo jo iztržili, je rekordna in je bistveno, bistveno višja od dosedanje in bo v celoti razdeljena klubom, kar jim bo močno pomagalo pri njihovem finančnem poslovanju oziroma delovanju. Prvič v zgodovini bo nekaj sredstev iz naslova pravic deležna tudi druga liga ter ženski nogomet, kar samo dokazuje, da se slednja razvijata v pravi smeri. Mislim, da bo klubskemu nogometu zaradi tega sodelovanja prihodnost nekoliko lepša,« poudarja Mijatović.

prva-liga nzs prenosi sportklub