vestnik

Prva liga se nadaljuje 10. februarja

Vestnik.si, 24. 12. 2020
Aleš Cipot
NŠ Mura - naslednji nasprotnik v prvi ligi je Tabor.
Šport

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je sprejel sklepe o terminih nadaljevanja prvenstva prve in druge lige. Danilo Kacijan pa prevzema vodenje tekmovanj pod okriljem NZS.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 3. seji po imenovanju novega izvršnega odbora. Kot je že v navadi, je seja potekala v spletnem okolju, člani izvršnega odbora pa so obravnavali enajst točk dnevnega reda. Med njimi tudi imenovanje selektorjev in selektoric ženske in dekliških reprezentanc.
Izvršniki so podaljšali mandat selektorju ženske A reprezentance Borutu Jarcu, kakor tudi selektoricama mlajših reprezentanc. U19 bo še naprej vodila Petra Mikeln, U17 pa Tina Kelenberger. Sodelovanje z omenjenimi pa se podaljša do 30. 11. 2022.
Potrjen je bil tudi koledar za pomladanski del sezone 2020/21 v 1. SNL, 2. SNL in Pokalu Slovenije. PLTS se tako nadaljuje 10. februarja s tekmami 20. kroga, Mura bo gostila Tabor iz Sežane. Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje 21. februarja, Beltinčani naj bi gostovali pri dekanskem Jadranu, Nafta pa pri kranjskem Triglavu. Pokal Pivovarna Union se nadaljuje 3. marca s prestavljenimi tekmami 2. kroga oziroma 17. marca s tekmami četrtfinala.

a53576545cbb015b0557ed8b52cc77d8
Nataša Juhnov
Danilo Kacijan bo za štiri leta prevzel vodenje področja tekmovanj pod okriljem NZS.

Na predlog predsednika NZS Radenka Mijatovića so člani IO prav tako potrdili razdelitev področij dela podpredsednikov NZS. Stanko Glažar bo tako v naslednjih štirih letih zadolžen za področja futsala in infrastrukture ter za sodelovanje s člani in ključnimi deležniki, Danilo Kacijan za področja tekmovanj pod okriljem NZS, Gvido Mravljak za področja sistemskih, normativnih zadev, integritete in komuniciranja ter Dejan Germič za ženski nogomet, mladinski nogomet in nogomet za vse. 
Poleg zgoraj omenjenih tem so člani izvršnega odbora obravnavali in sprejeli še razpis za priznanja NZS za leto 2020, spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika NZS, podaljšanje mandata komisijam in organom do zaključka tekmovalne sezone 2020/21, ter podali soglasje k podpisu pogodbe o prodaji medijskih in sponzorskih pravic, so sporočili iz NZS.

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Lendavčani in Beltinčani se znova podajajo v boj 21. februarja.

nogomet nzs nadaljevanje-prvenstva seja
Kaj zdaj berejo drugi