vestnik

Prva zmaga Sobote v tej sezoni

Vestnik.si, 16. 11. 2021
Arhiv NTK Sobota
Ekipa Sobote: Igor Vinčec, Luka Šantavec, Gregor Kocuvan in Miha Jamšek.
Šport

Nadaljevalo se je državno prvenstvo v vseh namiznoteniških ligah. Ekipa Sobote je dosegla prvo zmago v aktualni sezoni.

V 5. krogu prve lige so igralci Keme I gostovali v Mariboru in po skoraj treh urah dvoboja presenetljivo, a zasluženo premagali Štajerce s 5 : 4. Po dve zmagi za puconsko ekipo sta dosegla Tomaž Pelcar in Luka Norčič, eno pa je dodal Damjan Zelko. V mariborskem moštvu tudi tokrat ni bilo Prekmurca Tomaža Roudija. Je pa igral za Interdiskont z Raven na Koroškem Prekmurec Mitja Horvat in k skupni zmagi s 5 : 0 nad zelo slabo ekipo Krke prispeval eno posamično zmago. 


Interdiskont je s petimi zmagami trdno na prvem mestu lestvice, Kema jih ima trenutno štiri in bi se lahko danes zvečer pridružila Korošcem na vrhu razpredelnice, saj bo odigrala tekmo v Novem mestu s Krko. Sledita ŠD SU I in Maribor s po štirimi zmagami in enim porazom. 
V 5. krogu prve lige članic je pomlajena ekipa Keme zmagala po veliki drami in zelo izenačenem dvoboju v Cirkovcah s 5 : 4. Po vodstvu igralk Keme že s 4 : 1 so Cirkovčanke izenačile, v odločilnem dvoboju pa je slavila Ema Crnkovič, kar je bila njena druga posamična zmaga v prvi ligi. Po dve zmagi h končnemu uspehu sta prispevali Blažka Harkai in Ana Kovačec. Da je bilo srečanje res izenačeno, pove še podatek, da je bilo tudi v nizih 18 : 16 za Kemo, v doseženih točkah skupno pa 308 : 301 za Cirkovce. Pucončanke so trenutno na zelo dobrem, četrtem mestu.   

V 3. krogu druge moške lige so igralci Keme II zmagali na Ptuju s 5 : 2, v Velenju pa s 5 : 3. Na Ptuju je Nino Šegula zmagal trikrat, po eno zmago sta dodala Jure Smodiš in Jan Lipič. V Velenju pa je Smodiš dosegel tri zmage in Šegula dve. Ekipa Sobota je najprej v Velenju izgubila s 5 : 1, edino zmago je dosegel Smiljan Mekicar. Igrala sta še Miha Jamšek in Luka Šantavec. Sobočani so nato na Ptuju dosegli prvo zmago v tej sezoni, slavili so s 5 : 3. Po dve zmagi sta prispevala Jamšek in Gregor Kocuvan, eno je dodal Igor Vinčec. V naslednjem krogu se bosta prekmurska predstavnika pomerila med sabo, gostitelj bo Kema II.

namizni-tenis ntk-sobota ptuj gregor-kocuvan miha jamšek igor-vinčec