vestnik

(2. SNL) Prvi polčas dovolj za enajsto zmago

Miha Šoštarič, 23. 4. 2023
Jure Zauneker
ND Beltinci in Brinje Grosuplje.
Šport

Beltinčani so se vrnili v zmagovite tirnice. Po dveh porazih proti najboljšima ekipama lige (Rogaška, Aluminij) so na domači zelenici z 2 : 0 (2 : 0) premagali Brinje Grosuplje, ki je tako šestim spomladanskim zmagam dodalo še drugi poraz.

Trener beltinskega moštva Damjan Gajser je imel tokrat na razpolago najboljšo zasedbo, saj se je po odsluženi kazni v ekipo vrnil Luka Sočič. Dvoboj je bil odločen v prvi tretjini prvega polčasa. Na začetku 13. minute je bil blizu zadetka Marin Rantaša, ko je po samostojnem prodoru nastreljal vratnico, še v isti minuti pa je za vodstvo domačih poskrbel kapetan Luka Pihler, ki je četrti zadetek v sezoni dosegel s strelom z razdalje. Le tri minute pozneje se je dobrih 300 ljubiteljev nogometa v beltinskem športnem parku znova veselilo. Po prodoru in strelu v vratarjev daljši kot se je prvenca v beltinskem dresu razveselil Tilen Ščernjavič.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-brinje-grosuplje
Jure Zauneker
ND Beltinci in Brinje Grosuplje.

Po zaostanku so gostje pričeli z bolj napadalno igro. Želeli so priti do zadetka, a so se gostitelji odlično branili in imeli iz protinapadov priložnost tudi za tretji zadetek. V drugem polčasu je Gajser poskrbel za pravočasne menjave in z osveženo ekipo uspešno branil vodstvo iz prvega polčasa. Zanimivost dvoboja je, da glavni sodnik Jure Žagar ni pokazal nobenega kartona. Beltinci Klima Tratnjek ostajajo na visokem petem mestu z 39. točkami, v naslednjem krogu pa jih čaka v nedeljo prekmurski derbi v Lendavi proti Nafti 1903.

beltinci, nogomet, nd-beltinci-brinje-grosuplje
Jure Zauneker
ND Beltinci in Brinje Grosuplje.

Beltinci Klima Tratnjek – Brinje Grosuplje 2 : 0 (2 : 0)

Športni park Beltinci, 350 gledalcev, sodnik: Jure Žagar (Lesce). Strelca: 1 : 0 Pihler (13), 2 : 0 Ščernjavič (16). Igralec tekme: Luka Pihler (Beltinci Klima Tratnjek).

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Žaler, Ptiček, Štrakl, Ščernjavič (Kaučič, 69), Rantaša, Sočič, Pihler kap., Kosi (Kralj, 62), Grobelnik (Brown, 69), Čakš (Mörec, 62). Trener: Damjan Gajser.

Brinje Grosuplje: Šugić, Klančnik, Šporar (Abdić, 79), Matko, Mahič (Hojč, 56), Pušnik, Boh kap. (Hajdinjak, 56), Ristić (Kene, 50), Brkić, Piskule (Kovač, 79), Kepic. Trener: Goran Markovič.

nd-beltinci druga-liga