vestnik

Prvi ŠPOR(t)HET v Ljutomeru

Miha Šoštarič, 16. 7. 2019
Miha Šoštarič
Na tekmovanju v skejtanju oz. rolkanju je nastopilo osem tekmovalcev.
Šport

Na zunanjih športnih igriščih za dvorano ŠIC Ljutomer je Prleški študentski klub organiziral prvi ŠPOR(t)HET. Gre za športno prireditev, v katero so združili turnirja v ulični košarki in malem nogometu ter tekmovanje v skejtanju.

V ulični košarki se je pomerilo sedem ekip. V velikem finalu je ekipa King Quattro, za katero so igrali Jaka Kovač, Jaka Pečak, Leon Jabec in Rok Vudošek, s 15 : 13 premagala ekipo Kafanci, za katero so nastopili Aljaž Kranjc, Uroš Ivanovič in Timi Pezdiček. Tretje mesto je osvojila ekipa Dudes with balls (Miha Leben, Matej Stanič, Sebastian Holc, Mihec Korpič).

fdafca586d5a2cad21278caa10fcd61f
Miha Šoštarič
Turnir v ulični košarki je dobila ekipa King Quattro.

Mali nogomet so igrale štiri ekipe, ki so se merile v dvokrožnem sistemu. Slavila je Kapela Ekosen v sestavi Bojan Klemenčič, Urban Senekovič, Simon Krajnc, Marko Senekovič, Tadej Romih in Marcel Vindiš. Drugo mesto je pripadlo Šport plusu Ljutomer (Nino Novak, Tilen Semenič, Tomaž Podgorelec, Tilen Nemec, Andrej Lotrič, Tomaž Kramar, Nejc Tršovec, Patrick Jelen), tretja pa je bila ljutomerska ekipa ZE ART (Žiga Zelko, Filip Kosi, Jan Kristofič, Žan Cof, Tine Mikl, Patrik Žnidarič, Bastian Feuš, Tristan Lipovec). Najboljši strelec turnirja je bil Bojan Klemenčič, najboljši igralec Filip Kosi, najboljši vratar pa Nejc Tršovec.
Na skate poligonu se je merilo osem tekmovalcev. Zmagal je Tilen Slekovec, drugo mesto je zasedel Tomaž Praunseis, tretje pa Luka Pen.

Miha Šoštarič
Turnir v malem nogometu.