vestnik

Prvi tenisač sveta Novak Đoković pozitiven na novi koronavirus

STA, 23. 6. 2020
Profimedia
Z novim koronavirusom okužen tudi Đoković.
Šport

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je po igranju na jadranski turneji Adria tour sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, poroča srbski Sportklub. Novica ni presenečenje, saj so pred tem za covidom-19 med drugim zboleli še trije igralci na turneji, Bolgar Grigor Dimitrov, Hrvat Borna Čorić in Srb Viktor Troicki.

turnir, tenis, adria tour
Profimedia
Ob novici so organizatorji v Zadru sinoči odpovedali finale med Đokovićem in Rusom Andrejem Rubljevom, vse, ki so bili v tesnejšem stiku z Dimitrovom, pa so poslali takoj na testiranje.

"Takoj po prihodu v Beograd smo šli na testiranje. Moj in Jelenin rezultat je pozitiven. Otroka sta negativna," je javnosti danes sporočil Đoković. Đoković je bil z družino organizator jadranske turneje, ki je sprva potekala v Beogradu, minuli vikend na drugi postaji v Zadru pa so morali finale zaradi pozitivnega testa Dimitrova odpovedati.



Plaz je sprožil Dimitrov, ki je v Zadru sprva zaradi izčrpanosti in slabega počutja po porazu proti Čoriću odpovedal nadaljnje nastope na Adria touru, pozneje pa razkril, da je bil pozitiven na virus sars-cov-2. Ob tej novici so organizatorji v Zadru odpovedali finale med Đokovićem in Rusom Andrejem Rubljevom, vse, ki so bili v tesnejšem stiku z Dimitrovom, pa so poslali na testiranje.

Pozitivna sta bila še dva teniška igralca, Čorić in Troicki, medtem ko je Đoković zavrnil testiranje v Zadru in se z družino odpravil v Beograd, kjer je z družino opravil teste, ki so razkrili, da je pozitiven.


"Vse, kar smo naredili minuli mesec dni, smo naredili čistega srca in z iskrenimi namerami. Naš turnir je bil dobrodelen z idejo, da pomagamo tenisačem iz regije, da jim omogočimo pogoje za igranje, da nekaj zaslužijo in na ta način lažje prebrodijo to težko obdobje," je v sporočilu za javnost še dejal 33-letni srbski zvezdnik.

 Turnir smo organizirali v trenutku, ko je virus oslabel in verjeli smo, da imamo ustrezne pogoje za organizacijo. Na žalost je virus še vedno prisoten. Zelo mi je žal vsake okužbe. Spremljam izjave zdravnikov in upam, da se število okuženih ne bo povečalo," je še dejal Đoković in pridal, da bo naslednjih 14 dni v samoosamitvi, čez pet dni pa bo opravil nov koronavirusni test. Obenem je povedal, da nima nikakršnih simptomov in da upa, da se katera koli okužba ne bo zapletla in da bodo vsi dobro prenesli virus.

Športni svet je glasno kritiziral brezbrižnost organizatorjev in neupoštevanje higienskih protokolov ter polne tribune na turneji, sproščenost igralcev in navijačev na turnirjih, neupoštevanje osebne razdalje in neuporabo zaščitnih mask.

Preostali dve postojanki jadranske turneje, od 3. do 4. julija v Banjaluki in Đokovićeva ekshibicija 5. julija v Sarajevu, sta bili malo po objavi njegovega pozitivnega testa prav tako odpovedani.

Profimedia
Z novim koronavirusom okužen tudi Novak Đoković - Nole.
tenis koronavirus