vestnik

Prvič pod domačimi reflektorji

Tomo Köleš, 1. 3. 2019
Aleš Cipot
Mura je jeseni "razbila" Domžale z veličastno predstavo.
Šport

Nogometaši Mure bodo v obračunu z Domžalami prvič v zgodovini stadiona Fazanerija odigrali uradno prvenstveno tekmo pod umetno svetlobo.  

Razburjenje po dramatičnem derbiju med Mariborom in Muro se je komaj poleglo, v Pomurju pa je že novo zatišje pred viharjem. V uvodnem srečanju 21. kroga prve lige se bosta v soboto ob 17. uri v soboški Fazaneriji pomerila Mura in Domžale. Glede na strast domačih ljubiteljev nogometa in njihovo fanatično podporo svojemu klubu bi bila ta tekma že sama po sebi velik dogodek v Murski Soboti, tako kot je bila jeseni, a tokratni dvoboj se bo zapisal z ogromnimi črkami v anale ne samo pomurskega, ampak celotnega slovenskega nogometa.




Nogometaši Mure bodo namreč na svoji Fazaneriji prvič v zgodovini odigrali uradno prvenstveno tekmo pod reflektorji. To bo dogodek, ki so ga Pomurci čakali in o njem razpravljali že desetletja, v sobotnem večeru pa bo postal resničnost. Zato ga bodo pri klubu s Kopališke 45 tudi ustrezno zaznamovali. Uradna otvoritev reflektorjev bo ob 16.30, ko bodo na glavni tribuni nastopili udeleženci delavnice Govoreči bobni, ki je praznovala že osemnajsto leto obstoja, vseskozi pa jo vodi mentor Miran Celec. Ob 16.45 bo nato glavni del otvoritve z nagovoroma župana mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška in predsednika NŠ Mura Roberta Kuzmiča. Na Fazaneriji so reflektorje sicer doslej poizkusno že preizkusili, in vsi tisti, ki so bili temu priča, pravijo, da je šlo za prvovrstno vizualno izkušnjo.


Zato je jasno, da se bodo na stadion spet zlile množice, po pričakovanju naj bi gledalcev bilo nekje med 3500 in 4000, več ne, ker Domžale enostavno nimajo takšne množične organizirane podpore navijačev kot npr. Maribor ali Olimpija. Sedaj je samo še na nogometaših obeh moštev, da s svojo igro nadgradijo ta praznik. Oba kluba sta si nabrala dodatno samozavest že v prejšnjem krogu. Mura se je vrnila s točko iz "vročega" Ljudskega vrta, po pravici bi jih morala imeti tri, trenutno je na šestem mestu s 25 točkami, Domžalčani pa so doma "razbili" Rudar s 6 : 2 in so videti bolj močnejši kot jeseni, še posebej po povratku izkušenega Dejana Lazarevića, ki je veliko let prebil v Serie A. Domžale so trenutno na šestem mestu s 30 točkami.


Oba kluba sta jeseni postregla tudi z "norima" medsebojnima dvobojema. Mura je v prvem ob sloviti raboni Nina Kouterja slavila kar s 5 : 1, v drugem pa so Domžalčani z dvema igralcema manj vodili že z 2 : 0, na koncu pa črno-belim prepustili točko, ko je dvakrat zadel Rok Sirk. Tokrat bo pot do obeh golov še dodatno osvetljena. "Čaka nas zahtevna naloga, a verjamem, da se lahko tokrat precej bolje zoperstavimo nasprotnikom," poudarja domžalski branilec Gaber Dobrovoljc. "Čeprav vemo, da bo težka preizkušnja, menim, da imamo dovolj kakovosti in izkušenj, da ob pravem pristopu in podpori naših pristašev dobimo vse tri točke," pa izpostavlja Kouter.


nogomet napoved mura domžale reflektorji