vestnik

Klemen Pucko: »Zdaj bomo videli, kje smo v primerjavi s temi velikimi klubi«

Vestnik.si, 27. 8. 2021
Loris Cipot
Klemen Pucko je v Gradcu odigral celo tekmo proti Sturmu.
Šport

Potem ko je Mura v skupinskem delu konferenčne lige dobila atraktivne nasprotnike, Tottenham Hotspur, Stade Rennais FC in Vitesse Arnhem, nam je svoje prve vtise razkril Klemen Pucko.

Klemen Pucko: "Igralci in strokovni štab smo si skupaj pogledali žreb. Potem ko so potegnili listek z našim imenom, je bilo kar nekaj zanimivih in različnih reakcij med nami. Žal smo dobili težko skupino, ampak v tem delu tako ali tako ni več lahkih nasprotnikov. Naši so res težki, vendar se bomo maksimalno potrudili, da si priigramo nekaj točk."

Tudi tokrat je obstajala možnost, da dobite za nasprotnike klube z vzhoda Evrope. Ste si bolj želeli te klube z Zahoda?

Klemen Pucko: "Osebno sem si jih želel. Tako bomo vsaj videli, kje smo v primerjavi s temi velikimi klubi. Upajmo, da jim bomo pokazali na pravi način, kaj pomeni Mura v Sloveniji in v Evropi."

V Ljudskem vrtu zna biti sedaj celo še nekaj več gledalcev zaradi teh atraktivnih nasprotnikov. Tako da bo to pozitivna stvar za vas.

Klemen Pucko: "Seveda. Več gledalcev bo, več energije nam bodo dali. Upam le, da bodo vsi navijali za nas, in ne za nasprotnike (smeh)."

trening, medijski-termin, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Klemen Pucko.

Lahko bi rekli, da je to bil po kakovosti pravzaprav žreb za ligo Evropa.

Klemen Pucko: "Lahko bi rekli tudi, da je bil žreb lige Evropa po kakovosti pravzaprav žreb za Ligo prvakov. Tako pač je. Na tej ravni več ni slabih ekip. Mi pa bomo skušali pokazati, da si zaslužimo biti med njimi."

So že padle kakšne stave, kdo od teh velikih se bo opekel na račun Mure?

Klemen Pucko: "Ne, ni še bilo priložnosti. Upajmo pa, da se jih bo opeklo čim več."

Vam je že prišla v zavest podoba o tem, kako s svojimi soigralci tekate po zelenici sredi Londona?

Klemen Pucko: "Seveda, da sem si to že malo predstavljal. Moramo pa ostati na realnih tleh. Tudi nogometaši Tottenhama so ljudje iz mesa in krvi, tako kot mi, tako da upam, da se jim bomo dobro postavili po robu."

Pričakujemo pa lahko tudi odlično navijaško vzdušje, saj ste vsi klubi iz te skupine znani po izvrstnih navijačih.

Klemen Pucko: "Seveda. Upajmo samo, da zaradi covida ne bo kakšnih omejitev. Želja vseh nas je, da se naj na vsakem stadionu zbere čim večje število navijačev."

Je težko sedaj preklopiti s tekme v Gradcu in z žreba na srečanje z Domžalami, ki vas čaka v nedeljo?

Klemen Pucko: "Enostavno je treba hitro preklopiti. Včerajšnja tekma je že pozabljena, misli so nam že usmerjene proti nedelji in proti dvoboju z Domžalami."

Za primerjavo poglejmo, katere nasprotnike pa je dobil Sturm v skupinskem delu lige Evropa: AS Monaco, PSV Eindhoven in Real Sociedad. Pa zdaj recite, da Murina skupina v konferenčni ligi ni bolj atraktivna. 

nogomet žreb konferenčna-liga mura tottenham
Kaj zdaj berejo drugi