vestnik

Pušča se lahko že naslednje leto znova vključi v MNL Murska Sobota

Tomo Köleš, 29. 7. 2019
Nataša Juhnov
Šport

Klub ŠD NK Pušča, ki je zaradi pomanjkanja igralcev pred kratkim sprejel odločitev o odstopu iz enotne lige MNL Murska Sobota v tej sezoni, se lahko že v naslednji sezoni znova vključi v tekmovanje.

V našem prejšnjem članku smo zapisali, da bi po novih pravilih Pušča morala počakati najmanj dve leti, da se lahko znova vključi v tekmovanje v MNL Murska Sobota, kar je povzročilo kar nekaj razburjenja v naselju.


Vendar se lahko zdaj vsi pri klubu in njegovi navijači oddahnejo, saj zgornja trditev ne drži povsem. NK Pušča se lahko že v naslednji sezoni znova vključi v tekmovanje MNL Murska Sobota, zato ker je sedaj pravočasno, še pred začetkom aktualne sezone, sporočila odločitev o odstopu. Sankcija dveh let bi veljala namreč samo v primeru, če bi se klub odločil za izstop že med potekom letošnjega tekmovanja.
In po besedah vodstva kluba se NK Pušča tudi zares želi vključiti nazaj v tekmovanje MNL Murska Sobota že v naslednji sezoni: "Sedaj smo zaradi pomanjkanja igralcev imeli tri možnosti, kaj bi lahko storili. In mislimo, da je ta o začasnem odstopu za eno sezono še najboljša. Drugače pa klub normalno obstaja in deluje."

Nataša Juhnov
Pušča bo že v naslednji sezoni znova nastopala v MNL Murska Sobota. 
nogomet Pušča odstop korekcija MNL Murska Sobota 2019