vestnik

(FOTO) Radenčani po vodstvu z 2 : 0 izgubili

Miha Šoštarič, 27. 9. 2020
Jure Zauneker
Odbojkarska tekma med OK Radenci in OK Črnuče
Šport

V 1. krogu 1. B državne lige so Radenci doma z 2 : 3 (22, 21, - 21, - 27, -17) klonili proti Črnučam.

Po suverenih predstavah v 2. državni ligi so si odbojkarji Radencev, pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča, priigrali napredovanje v 1. B državno ligo. V uvodni tekmi v novem rangu tekmovanja so se pred 100 gledalci pomerili s Črnučami in nesrečno izgubili. Vodili so že z 2 : 0 v nizih in imeli zaključno žogo za zmago s 3 : 1 v nizih. A se gostje niso predali. Po natanko 132 minutah igre so iz Radencev odnesli dve točki. Črnučani so zmagali s 3 : 2 (-22, -21, 21, 27, 17).

radenci, odbojka, ok-radenci, ok-črnuče
Jure Zauneker
Odbojkarska tekma med OK Radenci in OK Črnuče

Po zaostanku v prvem nizu (1 : 5) so Radenčani vajeti igre prevzeli v svoje roke in z nekaj manjšimi težavami dobili prva dva niza. V napadu je kraljeval Tomaž Horvat, ki je skupno dosegel kar 29 točk, odličen pa je bil tudi blok z Jako Baničem na čelu. Do sredine tretjega niza sta bili ekipi več ali manj točkovno poravnani, v končnici pa nekaj nepotrebnih napak v domači vrsti, kar so gostje izkoristili in dobili svoj prvi niz. Zelo izenačen je bil četrti niz.

radenci, odbojka, ok-radenci, ok-črnuče
Jure Zauneker
Odbojkarska tekma med OK Radenci in OK Črnuče

Gostje so sicer vodili z 11 : 8 in 13 : 10, a so do končnice gostitelji uspeli rezultat izenačiti. Odločilni trenutek na tekmi se je pripetil pri rezultatu 26 : 25 za domačine, ki so imeli napad za zmago. Žoga je po udarcu Horvata končala v polju, domačini so se veselili, sodnika Tomaž Melavc (Šempeter) in Špela Bezjak (Maribor) pa sta dosodila dotik mreže enega izmed domačinov in razjezila Radenčane. Gostje so dobili četrti niz, po izrednem boju pa na razliko (17 : 15) tudi skrajšani, peti niz in nepopisno veselje v taboru Črnučanov se je začelo.

odbojka radenci tomaž-horvat jaka-banič