vestnik

Radenčani prvenstvo sklenili z zmago

Vestnik.si, 21. 2. 2021
Arhiv OK Radenci
Radenski odbojkarji so sezono kot novinci končali na petem mestu.
Šport

Radenčani, kot novinec v 1. B državni ligi, so prvenstvo sklenili z zmago. V 21. krogu so gostovali v Žužemberku in slavili s 3 : 0 (19, 26, 23).

Radenski odbojkarji so prvenstvo končali na petem mestu (30 točk) in ohranili status 1. B-ligaša. Po zmagi v Žužemberku so se že pričele priprave na pokalni obračun osmine finala. Radenci se bodo prihodnjo soboto pomerili s kranjskim Triglavom, peto uvrščeno ekipo 1. A-lige. Odbojkarji Žužemberka so bolje pričeli tekmo. Vodili so 7 : 3 in 10 : 7. Radenčani so jih ujeli na 10. točki. Nazadnje sta bili ekipi poravnani pri izidu 15 : 15. Gostje so si najprej priigrali tri točke naskoka (18 : 15), nato pa že šest točk prednosti (23 : 17), kar je bilo dovolj za osvojitev niza. Izredno zanimiv je bil drugi niz. Ekipi sta bili večji del točkovno poravnani, v končnico pa so s prednostjo treh točk (22 : 19) vstopili gostitelji. Radenčani so poskrbeli za preobrat in si priigrali dve zaključni žogi (24 : 23, 25 : 24), ki pa ju niso izkoristili. Domačini so imeli priložnost osvojiti niz pri izidu 26 : 25. Niso bili uspešni, kar so izkoristili gostje in s tremi zaporednimi točkami prišli do vodstva z 2 : 0 v nizih.

odbojka, radenci
Arhiv OK Radenci
Radenski odbojkarji so sezono kot novinci končali na petem mestu.

Večji del tretjega niza so bili radenski odbojkarji v prednosti, a so jih domačini ujeli na 15. točki. S petimi zaporednimi točkami so odbojkarji iz Žužemberka prišli do prednosti (20 : 15), ki pa ni zadostovala za osvojitev niza. Radenčani so uprizorili preobrat in po 72. minutah igre prišli do desete zmage v sezoni. »Kot novinec smo lahko zadovoljni z izkupičkom. Obstali smo v ligi. Po pokalnem obračunu proti Kranjčanom bomo v klubu sprejeli smernice za prihodnjo sezono. Vsekakor bomo dali priložnost tudi mlajšim odbojkarjem, da se preizkusijo v tem rangu tekmovanja,« je strnil misli trener radenske ekipe Bogdan Marič. Radenci: Ajlec 8, Banič 5, Marič, S. Ratkai 5, Pelemiš 9, Krajcar 7, T. Horvat 12, Šadl, A. Horvat, J. Ratkai (L). Trener: Bogdan Marič.
odbojka žužemberk radenci 0-:-3